Politerno > Україна і світ > Росія веде підготовку до військово-економічної блокади Азовського узбережжя України – Турчинов

Росія веде підготовку до військово-економічної блокади Азовського узбережжя України – Турчинов

  • 10 Серпня, 2018
  • 1412 Переглядів
  • 0

Росія готується розпочати військово-економічну блокаду Азовського моря і розглядає Азово-Чорноморський регіон як важливий плацдарм для подальшої експансії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на території Операції об’єднаних сил, повідомляє прес-служба РНБО у Facebook.   

Турчинов відзначив, що нарощування військової присутності РФ поєднується з брутальним порушенням міжнародного морського права в Азовському морі, що проявляється, зокрема, у незаконному будівництві Керченського мосту та зростанні кількості інцидентів із затриманням російськими військовими вітчизняних та іноземних суден.

“Ми бачимо намагання РФ фактично розпочати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України”, – сказав секретар РНБО.

Він наголосив, що в районі проведення ООС одним з найбільш загрозливих напрямків залишається Маріупольський, “де не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя”.

“На крайньому півдні зони протистояння – стабільно висока кількість обстрілів наших позицій та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ”, – зазначив Турчинов.

Він наголосив на необхідності посилення берегової оборони та ефективної протидії сухопутним і морським провокаціям з боку РФ.

Читайте також: В Азовське море через Керченський міст не зможуть зайти 144 судна

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE