Politerno > Україна і світ > НАБУ отримало доступ до 60 рахунків сім’ї губернатора Запоріжчини Бриля

НАБУ отримало доступ до 60 рахунків сім’ї губернатора Запоріжчини Бриля

  • 30 Серпня, 2018
  • 1243 Переглядів
  • 0

НАБУ отримало доступ до інформації про рух коштів по 60 банківським рахункам голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, його батька, дружини і двох доньок.

Про це повідомляє проект “Декларації” на Bihus.Info.

За даними журналістів, відповідні дозволи надав Солом’янський районний суд Києва. Детективи НАБУ в рамках розслідування кримінальної справи за підозрою голови Бриля у недостовірному декларуванні отримали доступ до інформації по 9 рахункам самого голови ОДА, 41 рахунку його дружини і 3 рахункам його неповнолітніх доньок Крістіни та Майї, відкритих у банках “Південний”, “Земельний капітал”, “Першому інвестиційному банку” та “ПриватБанку”.

“Загалом на ім’я Костянтина Бриля відкрито 24 гривневі та валютні рахунки у 6 банківських установах, а на ім’я дружини Майї Бриль – 49 рахунків у 9 банках”, – йдеться в розслідуванні.

Крім того, з’ясували автори проекту, 2 липня 2015 року очільник Запорізької області отримав від свого 71-річного батька Івана Бриля довіреність представляти його інтереси в установах банків, відкривати від його імені рахунки і проводити будь-які грошові операції.

“Тому суд теж задовольнив клопотання детективів про доступ до інформації про рух коштів по 4 рахункам Івана Бриля у “Першому інвестиційному банку” та 3 у “ПриватБанку”, – розповідають журналісти.

При цьому у розслідуванні зазначається, що у своїй декларації за 2017 рік Костянтин Бриль вказав 18 євро, 1343 долари та близько 86 тисяч гривень у банках, а також 3,9 млн гривень і 150 тисяч доларів готівки.

Читайте також: Голова Запорізької ОДА Бриль приховав 5 елітних авто і коштовні подорожі – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE