Politerno > Україна і світ > ЗМІ: Російські хакери викрали доповідь МЗС Бельгії по Україні

ЗМІ: Російські хакери викрали доповідь МЗС Бельгії по Україні

  • 5 Жовтня, 2018
  • 1211 Переглядів
  • 0

Російські хакери, які намагалися вчинити кібератаку проти Організації з заборони хімічної зброї у Гаазі, атакували і Бельгію.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTBF з посиланням на агентство Belga.

“Федеральна прокуратура Бельгії розслідує інциденти від 2014 року, коли хакери викрали конфіденційну доповідь МЗС Бельгії щодо України” – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розслідування бельгійської прокуратури ще триває і підозрюваних у справі ще не назвали.

Нагадаємо, Нідерланди 4 жовтня оприлюднили інформацію про квітневу спробу російської кібератаки проти ОЗХЗ, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів.

Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Раніше влада США оголосила звинувачення семи громадянам Росії, яких вважає співробітниками ГРУ РФ, у зв’язку з хакерськими атаками на антидопінгові організації, міжнародний футбольний орган та провідну електротехнічну компанію Westinghouse Electric Corp.

Також 4 жовтня Нідерланди заявили про висилку 4 росіян, які готували кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї. Це Олексій Моронець, Євген Серебряков, Олег Сотніков та Олексій Мінін.

Згодом МЗС Британії звинуватило ГРУ Росії в організації “невибіркових та безрозсудних” кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

У міністерстві закордонних справ Канади розповіли, що приєдналися до своїх союзників у виявленні та викритті серії злочинних кібероперацій російськими військовими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE