Politerno > Україна і світ > Пєсков заявив, що Росія захищатиме православних в Україні, як “захищає російськомовних”

Пєсков заявив, що Росія захищатиме православних в Україні, як “захищає російськомовних”

  • 12 Жовтня, 2018
  • 1870 Переглядів
  • 0

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в разі гонінь проти Української православної церкви Московського патріархату з боку радикалів Росія прийме “політико-дипломатичні заходи”.

Про це заявив журналістам у четвер, передає ТАСС.

За його словами, Росія буде захищати інтереси православних, “як захищає інтереси російськомовних”.

Коментуючи надання Вселенським патріархатом автокефалії церкви в Україні, Пєсков заявив, увага до цієї теми буде підвищеною, оскільки “православ’я – одна з релігій, які сповідуються в Росії”.

Також прес-секретар Путіна зазначив, що Кремль “поділяє стурбованість” Російської православної церкви щодо рішення синоду Константинопольського патріархату про зняття анафеми з глав двох церков в Україні.

При цьому Пєсков додав, що “світська влада Росії не може втручатися в міжцерковний діалог, ніколи цього не робила, і не буде робити далі”.

Нагадаємо, на засіданні Синоду Константинопольського патріархату 11 жовтня було прийнято рішенняпродовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкви. Таким чином, офіційно запущена процедура надання автокефалії Української церкви.

Прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков заявив, що Російська православна церква буде змушена розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом після сьогоднішнього рішення зняти анафему з глави УПЦ КП Філарета.

У свою чергу в УПЦ МП вважають рішення Константинополя про зняття анафеми з глави Української православної церкви Київського патріархату патріарха Філарета і глави Української автокефальної православної церкви патріарха Макарія «абсолютно неправовим».

В Українській православній церкві Київського патріархату розраховують, що Вселенський патріархат надасть Україні томос на Синоді в другій половині листопада.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE