Politerno > Україна і світ > Гройсман підтримав законопроект, який не включали до порядку денного ВР вже 14 разів

Гройсман підтримав законопроект, який не включали до порядку денного ВР вже 14 разів

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1156 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітав повернення на цьому тижні до порядку денного Верховної Ради законопроекту 8265 про внесення змін до закону “Про публічні закупівлі”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Також до порядку денного повертається законопроект 8265 з #топ35 економічних ініціатив”, – повідомив Гройсман.

“Його нововведення, за оцінками Мінекономрозвитку, дозволять вивести з тіні близько 250 тис. держзакупівель. Це означає ще прозоріші умови для бізнесу та більшу економію державних коштів”, – зазначив прем’єр.

Законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких інших законодавчих актів України” був внесений президентом Петром Порошенком 13 квітня, після чого парламент відмовлявся включати його до порядку денного вже 14 разів, востаннє – 4 жовтня.

Як зазначає DoZorro, законопроект вдосконалить роботу ProZorro – врегулює допорогові закупівлі, вдосконалить оскарження торгів, дозволить бізнесу виправляти технічні помилки в документації, запровадить електронні каталоги та розширить перелік дій, за які замовників можуть покарати.

Гройсман також зазначив, що очікує на перше читання держбюджету-2019.

Він закликав парламент ухвалити “збалансований та реалістичний” бюджет.

“Народні депутати вже подали більше 2-х тисяч пропозицій”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, законопроект №9000 про державний бюджет на 2019 рік планують розглянути на початку пленарного засідання 18 жовтня.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Володимир Гройсман має намір оголосити конкурс на посаду глави Державної фіскальної служби (ДФС) після того, як завершаться переговори з Міжнародним валютним фондом.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE