Politerno > Україна і світ > США розширили санкції проти РФ через Крим і Донбас

США розширили санкції проти РФ через Крим і Донбас

  • 9 Листопада, 2018
  • 1295 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати Америки ввели додаткові санкції проти трьох фізичних і дев’яти юридичних осіб Росії у зв’язку з анексією Криму та окупацією частини Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Зокрема, ввели санкції стосовно екс-співробітника СБУ Олександра Басова, який зараз обіймає посаду так званого “заступника міністра держбезпеки “ЛНР”; співробітника ФСБ Росії Андрія Сушка (колишній підполковник СБУ); екс-начальника Ракетних військ і артилерії Збройних сил РФ Володимира Зарицького.

Під санкції США також потрапили кримські санаторії “Ай-Петрі”, “Місхор” і “Дюльбер”, акціонерне товариство “Кримтеплоелектроцентраль”, компанія “Гарант-СВ”, Керуюча компанія інфраструктурних проектів, товариство з обмеженою відповідальністю “Південний проект”, санаторій “Мрія”, так зване “Міністерство державної безпеки” самопроголошеної “Луганської народної республіки”.

Введення обмежувальних заходів раніше анонсував спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

Як повідомлось, Міністерство торгівлі Сполучених Штатів 26 вересня запровадило санкції проти 12 російських компаній, діяльність яких, на думку США, становить загрозу для національної безпеки та зовнішньополітичних інтересів країни.

Нагадаємо, в Росії 2 лиспоада були опублікованісписки українців, проти яких запроваджуються персональні санкції. У них увійшов майже весь депутатський корпус України, більшість топ-чиновників, ряд журналістів і лідерів думок.

Багато в списку і бізнесменів, з яких лише один топовий.

Крім фізичних осіб в постанові уряду РФ виявилося кілька десятків компаній.

На сайті уряду Росії у п’ятницю з’явилася постанова про санкції проти української влади та наближених до неї бізнесменів. Він включає у себе 322 фізичних та 68 юридичних осіб.

У документі говориться, що фігурантів списку тепер чекає заморожування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії. Також їм забороняється перерахування коштів за межі РФ.

Загалом, все, як і говорилося в указі Путіна, який був випущений в кінці жовтня.

Список тих, хто потрапив під санкції – максимально широкий.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE