Politerno > Україна і світ > Новинський очолить фракцію Опоблоку

Новинський очолить фракцію Опоблоку

  • 20 Листопада, 2018
  • 1428 Переглядів
  • 0

Новим керівником фракції “Опозиційний блок” був обраний нардеп Вадим Новинський.

Про це УП повідомили співрозмовники у партії.

За даними джерел, наразі головою фракції Опоблоку буде Новинський, його заступник – нардеп Олександр Вілкул.

Раніше співголова депутатської фракції парламенту “Опозиційний блок” Олександр Вілкул заявив, що з фракції виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Згодом Юрій Бойко заявив, що наразі його членство у фракції Опоблоку у минулому і він приєднується до створення нової депутатської групи, яка може стати найбільшою у парламенті.

Як відомо, фракція “Опозиційний блок” складається з двох великих груп.

Одна частина орієнтується на олігарха Ріната Ахметова, інша – на олігарха Дмитра Фірташа та екс-главу АП Сергія Льовочкіна.

Групи розсварилися через вступ Юрія Бойка до “Опозиційної платформи – За життя” і союз із Вадимом Рабіновичем на президентських і парламентських виборах без офіційного рішення політичної ради та з’їзду “Опозиційного блоку”. Таким об’єднанням група Фірташа-Льовочкіна хотіла продемонструвати групі Ахметова, що вони можуть домовитися і без їхньої підтримки.

Натомість депутати, що орієнтуються на найбагатшого українця відмовляються підтримувати кандидатуру Бойка, як єдиного кандидата в президенти.

Нагадаємо, 9 листопада група депутатів “Опозиційного блоку” (так зване “крило Бойко-Льовочкіна”) вирішила укласти союз з партією “За життя”, фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук. Пізніше це об’єднання вирішило висунути Бойка в президенти.

У 2014 році “Опозиційний блок” створювався на уламках ПР як штучна структура, націлена виключно на проходження в парламент. У “Оппоблока”, який отримав 9,43%, були два основні акціонери – групи Ахметова і Фірташа, ділили все в пропорції 50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє “Ахметовське” крило, другий – “Фірташівське”.

Як заявляв раніше народний депутат “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, рішення співголови політичної партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка і лідера партії “За життя” Вадима Рабіновича про створення “Опозиційної платформи – За життя” не має відношення до “Опоблоку”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE