Politerno > Україна і світ > Угорщина має припинити тримати в заручниках відносини України з НАТО – Волкер

Угорщина має припинити тримати в заручниках відносини України з НАТО – Волкер

  • 17 Грудня, 2018
  • 1241 Переглядів
  • 0

Будапешт не повинен тримати в заручниках відносини Києва з НАТО через питання двосторонніх відносин.

Про це спеціальний представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив під час брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

“Угорщина на даний момент блокує українські відносини з НАТО, і ми вважаємо це дуже невдалим моментом”, – заявив Волкер.

Він наголосив, що Україна перебуває під атакою Російською Федерації, і бої на Донбасі тривають щодня, а Угорщина в цей час блокує засідання Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні.

За його словами, питання захисту прав національних меншин актуальне для багатьох країн Європи.

“Це питання має вирішуватися між Угорщиною і Україною на основі європейських принципів. Неприйнятно тримати українські відносини з НАТО у заручниках через питання двосторонніх відносин”, – заявив Волкер.

“Це важливе питання, але воно не повинне заважати нашій роботі з Україною”, – наголосив він.

Нагадаємо, посол США в Будапешті Девід Корнштейн закликав Угорщину відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО.

Нагадаємо, що відносини між Україною і Угорщиною зіпсувалися в 2017 році, коли Верховна Рада прийняла закон про освіту, який, як здалося угорцям, обмежує права їх діаспори в Закарпатській області.

Як повідомлялось, Угорщина не відмовиться від свого “вето” на проведення засідань Комісії Україна-НАТО, як цього вимагають у ЄС та НАТО, але не перешкоджатиме запрошенню міністрів закордонних справ України і Грузії на зустріч очільників зовнішньополітичних відомств країн НАТО.

Наприкінці червня Угорщина офіційно відмовилася від вето щодо проведення окремої зустрічі лідерів НАТО за участі українського президента Петра Порошенка, але і надалі блокує Комісію Україна-НАТО (КУН).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE