Politerno > Україна і світ > Екс-голова СБУ заявив, що йде у президенти

Екс-голова СБУ заявив, що йде у президенти

  • 13 Січня, 2019
  • 1734 Переглядів
  • 0

Екс-голова СБУ Ігор Смешко офіційно заявив, що буде балотуватися у президенти України.

Про це він написав у Facebook.

«Дорогі Друзі, рішення про яке Ви просили, прийнято. Почав оформлення документів для реєстрації в ЦВК кандидатом в Президенти України. Щиро вдячний усім Вам! Упевнений, разом – переможемо!», – написав він.

Читайте також: Смешко розповів про корупцію екс-президента Ющенка (Відео)

Як відомо, Ігор Смешко очолював Службу безпеки України з вересня 2003 до лютого 2005 року, на посаду був призначений тодішнім президентом Леонідом Кучмою.

До цього Смешко обіймав посаду першого заступника секретаря РНБО, був головою Комітету з військово-технічного співробітництва й експортного контролю при президенті України. Також працював аташе з питань оборони, був військовим аташе при посольстві України у Швейцарії.

Був начальником ГУ розвідки Міноборони України (з червня 1997 року по квітень 1998 року – голова Комітету з питань розвідки при президенті, а з квітня 1998 року по лютий 1999 року – заступник голови Комітету з питань розвідки при президенті, – за сумісництвом).

У 1992 – 1995 рр. був військовим аташе з питань оборони України у США.

У 2014 році президент Петро Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником. Згодом Смешко очолив комітет з питань розвідки при президенті.

Як повідомлялось, ЦВК зареєструвала лідера Соціал-демократичної партії Сергія Капліна, лідера “Суспільно-політичного руху “Справедливість” Валентина Наливайченка, лідера “Самопомочі” Андрія Садового та самовисуванця Віталія Скоцика.

Екс-міністр екології Ігор Шевченко став першим зареєстрованим кандидатом у президенти.

10 січня до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у президенти подав документи позафракційний народний депутат Віталій Купрій, а позафракційного народного депутата Віктора Кривенка обрали кандидатом у президенти від партії «Народний рух України».

На з’їзді партії “Громадянська позиція”, який пройшов 11 січня, було ухвалено рішення  про висунення Анатолія Гриценка кандидатом на чергових виборах президента України. 12 січня Гриценко подав документи до Центрвиборчкому для реєстрації.

Читайте також: Смешко: У справі Фірташа ставки вище ніж життя – він носій інформації про зв’язки вищого керівництва РФ з владою в Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE