Politerno > Україна і світ > “Віддзеркалення судової реформи імені Петра Порошенка”: суд відмовив у задоволенні позову Тимошенко

“Віддзеркалення судової реформи імені Петра Порошенка”: суд відмовив у задоволенні позову Тимошенко

  • 21 Лютого, 2019
  • 1832 Переглядів
  • Comments Off

Колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду повністю відмовила у задоволенні адміністративного позову кандидата у президенти, лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко до іншого кандидата та діючого президента Петра Порошенка щодо його передвиборної агітації.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що 20 лютого колегія суддів 6 ААС Києва у складі судді-доповідача  Анатолія Степанюка, суддів Людмили Губської та Оксани Епель розглянули адміністративну справу №855/49/19 за позовом кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко до кандидата на пост президента Петра Порошенка.

За даними суду,  позовні вимоги стосувалися визнання протиправними дій Порошенка щодо проведення передвиборної агітації та встановлення фактів використання інших коштів, крім коштів свого виборчого фонду, при фінансуванні передвиборної агітації.

“На переконання позивача, під час виступу 14 лютого у Харкові з нагоди 85-ї річниці від дня заснування АТ “Турбоатом” відповідач здійснював агітацію за себе як кандидата у президенти шляхом виголошення подальших цілей та окремих тез власної передвиборчої програми”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що представник відповідача свою позицію обґрунтовував тим, що поїздка Порошенка до Харківської області була спланована заздалегідь і під час промови він виступав саме як президент, а не кандидат на цю посаду.

Крім того представник Порошенка додав, що промова президента не містила закликів голосувати або не голосувати за певного кандидата і не обговорювалася передвиборча програма жодного кандидата.

“Колегія суддів відмовила повністю у задоволенні адміністративного позову Тимошенко.

Як зазначив представник кандидата у президенти Юлії Тимошенко Сергій Власенко рішення шостого апеляційного адмінсуду про відхилення позову Юлії Тимошенко про використання кандидатом у президенти Порошенком своєї посади для незаконної агітації є віддзеркаленням судової реформи імені Петра Порошенка.

«Під час розгляду справи і в судовому рішенні суд визнав всі обставини, на які посилалася позивач Юлія Тимошенко, але наприкінці суд побоявся сказати, що це порушення закону. От таких боягузливі, непрофесійні суди створив Петро Порошенко, щоб покривати свої фальсифікації на виборах», – пояснив нардеп.

За змістом ч.1 ст. 58 ЗУ “Про вибори Президента України”, до передвиборної агітації слід відносити будь-яку діяльність, метою якої є спонукання виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост президента”, – йдеться у повідомленні суду.

На зауваження, що окремі телеканали безкоштовно транслювали промову Порошенка, у суді зазначили, що ЗМІ вправі самим вирішувати у якій формі висвітлювати робочі поїздки президента.

Нагадаємо, 19 лютого Шостий апеляційний суд Києва відкрив провадження за позовом кандидата у президенти, лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко до кандидата у президенти та діючого очільника держави Петра Порошенка щодо незаконної агітації.

Читайте також: ДБР і СБУ провели обшуки у співробітників штабу “Батьківщини” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE