Politerno > Україна і світ > За місяць до виборів Порошенко оголосив про початок боротьби з бідністю

За місяць до виборів Порошенко оголосив про початок боротьби з бідністю

  • 25 Лютого, 2019
  • 4372 Переглядів
  • Comments Off

Монетизація субсидій і індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час виступу на Раді регіонального розвитку Київської області.

“Зараз, коли ми подолали економічні наслідки російської агресії, коли відновлюється зростання і з’являються реальні можливості вирішення соціальних проблем, ми відкриваємо другий фронт. Перший фронт всім зрозумілий – Україна робить надзусилля, щоб дати відсіч російському агресору. Але у нас ворог аж ніяк не менш небезпечний, ніж російська агресія. Знаєте ім’я цього ворога? Це бідність. І ми сьогодні повинні відкрити фронт боротьби з бідністю”, – цитує президента його прес-служба.

“Чому саме сьогодні? Чому не раніше? Тому що чотири роки ми проводили реформи, щоб створити економічний фундамент держави”, – наголосив глава держави.

Порошенко нагадав про введення монетизації субсидій. Він наголосив, що вже в березні громадяни отримають на руки живі гроші і самі будуть оплачувати ними комунальні послуги. В середньому субсидія становить 1600 грн.

Також з 1 березня вводиться нова практика – автоматична індексація пенсій, дата початку якої була визначена ще в 2017 році.

“Відтепер така процедура буде автоматично здійснюватися щорічно з урахуванням двох чинників: перший – рівень інфляції, другий – зростання середньої заробітної плати в країні”, – запевнив глава держави.

Пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, в березні – квітні отримають компенсацію за невиплачену індексацію 2015-2016 років у розмірі 2410 гривень. Це буде здійснюватися за рахунок надходжень від розмитнення автомобілів на європейських номерах. За його словами, від “евробляхерів” до Пенсійного Фонду та державного бюджету надійшло 13,6 млрд грн, левова частка яких піде на одноразову виплату для компенсації індексації.

Читайте також: Від #Сітки до секти. Як Порошенко будує глобальну мережу підкупу виборців за держрахунок

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE