Politerno > Україна і світ > Розслідувачі пояснили, чому оприлюднили матеріали по Гладковському лише зараз

Розслідувачі пояснили, чому оприлюднили матеріали по Гладковському лише зараз

  • 26 Лютого, 2019
  • 1490 Переглядів
  • Comments Off

Журналісти не мали на меті публікувати розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері “під вибори”.

Про це  авторка розслідування Леся Іванова розповіла в інтерв’ю Українській правді.

“Ми отримали величезний обсяг матеріалу. Його весь слід було банально прочитати. А потім перевірити, верифікувати. Чи відповідають дійсності викладені факти, чи відбувались описані закупівлі і так далі. Це величезний обсяг роботи”, – зазначила вона.

Іванова наголосила, що журналісти повинні були витратити час на перевірку.

“Якщо це питання, чому ви опублікували це перед виборами, то у нас не було мети робити щось “під вибори”. Ми просто мусили витратити час на перевірку. Ми ж не могли просто викотити сирий неперевірений матеріал”, – пояснила вона.

Іванова розповіла, що матеріал був у вигляді архіву з масою різнорідних документів.

“Повідомлення з багатьох джерел різних учасників схеми. Це був дамп (резервна копія листування – УП) з різних месенджерів і поштових скриньок. Насправді, все підряд”, – розповіла журналістка.

Вона додала, що не знає, хто його міг надіслати ці матеріали.

“Ми не знаємо. Це був просто анонімний лист з одноразової пошти. В ньому – тільки лінк на файлообмінник”, – сказала журналістка.

Нагадаємо, за інформацією журналістів “Bihus.info”, син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну “Укроборонпром” знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Як сьогодні стало відомо, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський попросив припинитийого повноваження через журналістське розслідування про корупцію в “Укроборонпромі”.

Раніше Лідер фракції “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістівпро збагачення його оточення в оборонній сфері.

Також стало відомо, що на початку лютого державне підприємство “Укроборонсервіс”, яке входить в структуру концерну “Укроборонпром”, заплатило Автоскладальному заводу №2 компанії “Богдан Моторс” 34,4 мільйона гривень за “вироби” на виконання договору з Міноборони.

Національне антикорупційне бюро заявило, що розслідує факти можливого розкрадання майна посадовими особами державного концерну “Укроборонпром”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE