Politerno > Україна і світ > Банкова спробує легалізувати “сітку Порошенка” через Верховний Суд – Власенко

Банкова спробує легалізувати “сітку Порошенка” через Верховний Суд – Власенко

  • 1 Березня, 2019
  • 1342 Переглядів
  • Comments Off

Банкова здійснює тиск на Верховний Суд з метою легалізувати підкуп виборців чинним президентом Порошенком.

Про це заявив заступник Голови партії від «Батьківщини» Сергій Власенко.

Він повідомив, що в четвер, 28 лютого, Шостий апеляційний адміністративний суд виніс рішення, яким визнав протиправною постанову ЦВК (від 22 лютого 2019 року № 376), що передбачала відшкодування витрат фізичним особам, залученим до безпосереднього здійснення заходів передвиборної агітації. По суті, йдеться про легалізацію формування оплатної «сітки агітаторів».

Як наголосив Сергій Власенко, виграти суд і не дати Порошенку легалізувати підкуп агітаторів  дозволили спільні дії команд Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенко.

«Сьогодні у ЦВК і на Банковій розпочалася істерика з цього приводу. Ми знаємо, що саме в цей момент відбувається тиск на суддів Верховного Суду з метою примусити їх скасувати законне рішення першої інстанції, – адмінсуду, який ми виграли», – наголосив він.

Нагадаємо, що  22 лютого ЦВК ухвалила постанову (№ 376), яка передбачає відшкодування витрат фізичним особам, залученим до безпосереднього здійснення заходів передвиборної агітації.

Йдеться про витрати на телефонні послуги, проїзд (включаючи перевезення багажу), харчування, проживання та інші витрати в разі здійснення заходів передвиборної агітації в іншому населеному пункті тощо.

За словами Власенка, легалізувати можливість оплати роботи агітаторів ЦВК змусило викриття масштабного підкупу виборців штабом Порошенка.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE