Politerno > Україна і світ > Компанія Гладковського отримала ще півмільярда по таємним угодам

Компанія Гладковського отримала ще півмільярда по таємним угодам

  • 1 Березня, 2019
  • 1455 Переглядів
  • Comments Off

З грудня 2018 року по сьогоднішній день Автоскладальний завод №2 Компанії “Богдан Моторс” отримав 510 млн гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання автотранспорту.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.

Гроші надходили з казначейського рахунку в Черкаській області на приватний рахунок “Богдан Моторс”, відкритий в “Правекс-банку”. Невелика частка коштів була перерахована деяким приватним підрядникам. Зокрема ТОВ “Богдан Індустрія”, яке також входить в корпорацію “Богдан”, отримало 20,3 млн гривень на постачання автомобiлiв Great Wall.

За що саме сплачено гроші – кількість авто та вартість за одиницю – не вказано. Разом з тим, нещодавно прес-служба “Богдан” повідомила, що цього року корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин “Богдан 2251” та вантажівок “Богдан 6317” до Збройних сил України.

“Багатомільйонні суми та довгостроковість контрактів між Міноборони та корпорацією “Богдан” можуть свідчити про те, що сьогодні автопарк армії під прикриттям державною таємниці фактично формує бізнес першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського”, – вважає Канєвський.

Як повідомлялось, на початку лютого державне підприємство “Укроборонсервіс”, яке входить в структуру концерну “Укроборонпром”, заплатило Автоскладальному заводу №2 компанії “Богдан Моторс” 34,4 мільйона гривень за “вироби” на виконання договору з Міноборони.

У корпорації “Богдан” заявили, що деталі контрактів з Міністерством оборони, які виконуються під грифом державної таємниці, не можуть бути розкриті для суспільства та засобів масової інформації.

Також стало відомо, що компанія Гладковського “Богдан Моторс” постачатиме ЗСУ броньовик “Барс-8”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE