Politerno > Україна і світ > У Chatham House пропонують амністію корупціонерам в обмін на підтримку антикорупційних реформ

У Chatham House пропонують амністію корупціонерам в обмін на підтримку антикорупційних реформ

  • 6 Березня, 2019
  • 1171 Переглядів
  • Comments Off

Необхідно розколоти корумповані українські еліти, щоб мати змогу притягувати до відповідальності окремих корупціонерів.

Про це заявив один із авторів дослідження Chatham House (Лондонський Королівський інститут міжнародних відносин – УП) Володимир Дубровський, повідомляє DW.

“Наступ на корумповані українські еліти ще більше згуртовує останні. Треба розколоти ці еліти”, – пояснив він.

На підтримку своєї думки, він навів приклад, як Конституційний суд визнав неконституційним положення Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Раніше на це положення поскаржились 59 народних депутатів.

“Багато з народних депутатів, які підписали подання до Конституційного суду, голосували за антикорупційну реформу, але побачили ризики для себе, об’єдналися і домоглися свого”, – зазначає Дубровський.

Він пропонує, аби з частиною корупціонерів, які вимушено беруть участь у корупційних оборудках “вищих посадовців”, можна було укласти “мирний пакт”, який гарантує їм амністію в обмін на підтримку антикорупційних реформ.

“Звичайно, ці люди позбудуться своїх годівниць, але залишаться при своїх статках. І це є компроміс, який  дозволив би розблокувати ситуацію і швидкими темпами знищити передумови для корупції”, – переконаний Дубровський.

Водночас він зауважує, що це не популярне вирішення проблеми, тому запровадити його в Україні буде дуже важко.

Читайте також: Посольство США: Корупція гальмує політичний та економічний розвиток України

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE