Politerno > Україна і світ > Юлія Тимошенко зробила перший крок до зниження ціни на газ – Євтушок

Юлія Тимошенко зробила перший крок до зниження ціни на газ – Євтушок

  • 6 Березня, 2019
  • 1323 Переглядів
  • Comments Off

Визнання Окружним адміністративним судом м. Києва рішення уряду про підвищення цін на газ у 2016 році незаконним свідчить про конкретні дії кандидата у Президенти Юлії Тимошенко у боротьбі за зниження тарифів.

Про це народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок заявив у програмі «Пульс» на «112 каналі».

«Можна говорити про «брехливі обіцянки та реальні справи», а можна йти у суд і боротися за людей, як це робить Юлія Тимошенко», – наголосив політик.

Депутат від «Батьківщини» звернув увагу на те, що тепер всі ціни, які підвищувались після 2016 року, також є необґрунтованими та встановлювались незаконно.

Рішення суду, вважає Сергій Євтушок, за умови політичної волі влади є підставою для компенсації людям, які переплатили за тарифи.

Окрім того, парламентарій нагадав, що в січні заборгованість населення за комунальні послуги становила 62,6 млрд грн, що на 7 млрд більше за попередній місяць, грудень 2018 року.

«Це означає, що люди не спроможні сплачувати ці тарифи, а влада вже залізна в кишені українців», – обурився парламентарій.

Нагадаємо, 4 березня колегія суддів Окружного адміністративного суду Києва задовільнила позов Тимошенко проти уряду щодо підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, яке відбулося у травні 2016 року.

Суд визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів № 315 від 2016 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

Згідно з даними у базі на сайті Верховної Ради, вказана постанова є не чинною. Розпорядження уряду, яке оскаржувала Тимошенко, втратило чинність на підставі постанови КМ № 867 від 19.10.2018.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржать рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною постанови уряду, якою до жовтня 2018 року визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Представники Тимошенко заявили про намір домагатися від НАК “Нафтогаз України” повернути українцям гроші, заплачені ними в період дії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

Під час зустрічі з головними редакторами місцевих ЗМІ на Хмельниччині 5 березня Юлія Тимошенко заявила, що визнання судом підвищення цін на газ для населення урядом в 2016 році незаконним свідчить про те, що все подальше ціноутворення газу також було необгрунтованим.

Читайте також: Гривню обвалили у ручному режимі, вивівши з країни 13 мільярдів доларів, – Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE