Politerno > Тернопільщина > “Іронія долі” по Тернопільськи або кастинг по Порошенківськи

“Іронія долі” по Тернопільськи або кастинг по Порошенківськи

  • 6 Березня, 2019
  • 2741 Переглядів
  • Comments Off

Всі пам’ятають класику вітчизняного кіно режисера Ельдара Рязанова, безсмертний фільм «Іронія долі або з легким паром», в якому герой Андрія Мягкова Женя Лукашин випадково потрапляє в м. Ленінград, де, по іронії долі, існує така ж вулиця як в м. Москві – «3-я улица Строителей, дом 25, квартира 12». Будинок був однотипним, як в Москві так і в Ленінграді, а також усе інше, – вхідний замок, планування квартири, меблі.. Саме в цій квартирі Женя Лукашин зустрів свою долю в особі Наді.

Така сама історія трапилася у нас в Тернополі по вул. Т.Шевченка,23, в офісному центрі «України», відомому колись як готель «Україна». Старовинна будівля, на першому поверсі якої  розташована кнайпа «Файне місто», давно заселена різними громадсько-політичними організаціями, зокрема «Свобода», «Автомайдан», «Правий сектор» та офісами підприємців.

Читайте також: Керівництво Підгаєцької РДА та нардеп Тарас Юрик незаконно агітують за Порошенка

Потрапивши в офісний центр, пересічний житель міста побачить десятки дверей, як правило без вивісок, тому заблукати дуже легко, а також помилитися дверима… Так і сталося!

З початку лютого місяця на третьому поверсі офісного центру відкрилася «народна стежка» до кабінету під номером №72, йшли сюди переважно люди похилого віку. Вони розгублено шукали кабінет, однак так як на кабінетах не має табличок з номерами, зверталися в перший ліпший, щоб дізнатися куди йти дальше. По іронії долі, першим кабінетом був один з офісів обласної організації ВО «Батьківщина»…

Люди запитували, чи тут знаходиться офіс БПП, чи тут записують в списки на отримання 1000 гривень за голосування на користь кандидата в Президенти П.Порошенка?  На офісі «Батьківщини» не розгубилися – вони всіх запрошували до себе в кабінет. Більшість людей зразу ж казали, що готові голосувати за П.Порошенка взамін отримання 1000 гривень до виборів, та 1000 гривень після виборів. Деякі старенькі, даючи свої паспорти та своїх родичів просили записати у відомість свого сина, дочку, брата чи іншого родича. Не обходилося і без смішних курйозів, деякі люди побачивши на стінах кабінету символіку партії «Батьківщина», ніяковіли, червоніли, та говорячи щось нерозбірливо, намагалися якнайшвидше втекти з офісу…

Як виявилося, дійсно на цьому поверсі знаходиться «таємна точка» виборчого штабу кандидата в Президенти П.Порошенка, розміщеного в кабінеті №72. Правда на самих дверях висить лише паперова вивіска «Кастинг». Розвідавши, нам відкрилися цікаві деталі. Вказаний офіс площею біля 50 квадратних метрів був орендований через посередників ще 5 листопада 2018 року на термін шість місяців, там постійно крутилися якісь підозрілі молоді люди…

Читайте також: СБУ “пресує” партійців “Батьківщини” та прихильників Тимошенко у Підволочиському районі

Зрозуміло, що викрито чергову «аферу» з підкупом виборців, механізм якої полягає в тому що попередньо, під час вуличної агітації в наметах, на ринках, поквартирних обходів агітаторів, після заповнення анкет з персональними даними, з громадян області формували «списки прихильників». По номеру телефону, вказаному особою в анкеті, в певний день телефонували та просили у визначений час підійти по адресу м. Тернопіль, вул. Т.Шевченка,23, офіс №72 для запису у відомість та отримання коштів.

Звісно, це не єдина «таємна точка», якою володіє виборчий штаб кандидата в Президенти України в м. Тернополі, існують вони і в районних центах області. Просто уявіть скільки «чорної» готівки роздається на цих точках: це ж кожному бажаючому, що записався, дається по дві – три тисячі гривень за голос. Уявіть, скільки це грошей в рамках області, Західної України чи всієї України? Сотні мільйонів гривень, а то і доларів, які могли би бути потрачені з набагато більшою користю для нашої держави!

А ще сумніше стає від усвідомлення того факту до якої межі зубожіння довели наших громадян, готових за тисячу гривень, попасти у «політичну залежність» оформлену письмовими розписками до конкретних політиків. Але чи вистачить ця тисяча гривень пенсіонерам, щоб потім протягом наступних 5 років оплачувати «роздуті» комунальні тарифи, дорогі ліки в аптеках, неякісні продовольчі товари в магазинах тощо.

Поряд з цим, радість викликає той факт, що не всі наші громадяни втратили совість, продалися за безцінь. Так, серед цих людей які випадково потрапили в офіс «Батьківщини» були ті, хто хотіли повернути отримані від БПП гроші, заявивши про незгоду з політичними діями діючого Президента.

Нижче ми подаємо фотографію заяви однієї такої свідомої громадянки (без розкриття особистих даних), в якій вона розкрила увесь механізм одної з форм підкупу виборців членами штабу кандидата в Президента П.Порошенка.


P.S. Сьогодні, 6 березня 2019 року ми стали свідками швидкого пакування речей в офісі № 72, працівники якого в терміновому порядку достроково розірвали договір оренди приміщення.

Розуміючи, що їх викрили, «таємна точка» БПП  була негайно закрита.

Читайте також: Нардеп Юрик, агітуючи за Порошенка, порушує усі можливі норми Зокону (Фото)

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE