Politerno > Україна і світ > За словами Луценка, у справі про підкуп Юрія Тимошенка таки фігурує “батьківщинець”

За словами Луценка, у справі про підкуп Юрія Тимошенка таки фігурує “батьківщинець”

  • 7 Березня, 2019
  • 1352 Переглядів
  • Comments Off

Тарас Костанчук та Олександр Іщенко пропонували Юрію Тимошенку зняти свою кандидатуру з виборів президента, і до цієї схеми нібито причетний нардеп від “Батьківщини” Валерій Дубіль.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції і навів переписку.  

“6 березня було затримано двох громадян – Костанчука Тараса Дмитровича та Іщенка Олександра Анатолійовича, які за попередньою змовою перешкоджали діяльності суб’єкту виборчого процесу – зареєстрованому кандидату в президенти Юрію Тимошенку”, – заявив він  

“Костанчук та Іщенко запропонували народному депутату і кандидату в президенти Тимошенко Юрію Володимировичу зняти свою кандидатуру з президентських виборів 2019 року за фінансову винагороду в доларах, яка мала скласти в еквіваленті 5 мільйонів гривень”, – сказав Луценко 

Він зазначив, що Костанчук – голова “Партії захисників України” і “кандидат у генпрокурори за результатом інтернет-опитування одного з кандидатів у президенти”.

Луценко показав переписку з “організатором підкупу кандидата у президенти Романом”, вилучену з телефону помічника Юрія Тимошенка  

За словами генпрокурора, Роман пересилав Тарасу смс-ки про заяву (очевидно, щодо зняття кандидатури) і пропонував варіанти плану дій Юрія Тимошенка.

Серед іншого, останньому пропонували очолити “Партію захисників України” і отримати фінансування в “10 млн тільки на цей рік” в разі зняття з виборів. В протилежному разі йому малювали безрадісні перспективи.

“Це – шантаж, який супроводжується і грошовими спокусами”, – заявив генпрокурор.

За його словами, Роман квапив Тараса, адже останній термін для зняття кандидатури – 7 березня, а потім почалися смс-ки від абонента Валери (БЮТ) – нардепа Валерія Дубіля.

“Це номер народного депутата Валерія Дубіля, який, очевидно, являється замовником шантажу та підкупу кандидата в президенти”, – заявив Луценко.

“Конкретно в його смс-ці на телефон Роману пишеться: Буду с Ю. два часа в машине. Напиши или перезвони… Тарас, завтра вообще последний день… 7-го отдают бюлетени в печать”, – додав він. 

За даними слідства, Тарас Костанчук був безпосередньо на зв’язку з помічником кандидата у президенти і слав фото грошей, які передадуть після підписання заяви про зняття з виборів. Також він був на зв’язку з депутатом фракції “Батьківщина”.

Прес-секретар Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбуку оприлюднила скріни нібито переписки зловимисників.

Як повідомлялось, затриманий за нібито спробу хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенко Тарас Костанчук стверджує, що проти нього підготували провокацію.

Читайте також: Тимошенко підписала Зобов’язання кандидата у Президенти і розповіла про “Тупого і ще тупішого” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE