Politerno > Україна і світ > Вирок: Експерт розповів, чим загрожує Порошенкові аудит «Укроборонпрому»

Вирок: Експерт розповів, чим загрожує Порошенкові аудит «Укроборонпрому»

  • 9 Березня, 2019
  • 2629 Переглядів
  • Comments Off

Рішення про проведення міжнародного аудиту «Укроборонпрому» смертельне для влади президента України Петра Порошенка і США з Євросоюзом вже готуються до його відходу.

Таку думку в коментарі InfoResist висловив військовий експерт Олег Жданов.

«Якщо знімуть гриф секретності, то ми з вами дізнаємося, чому горіли склади, припустимо. Ми з вами дізнаємося, скільки грошей нинішня влада заробила на оборонному замовленні. Я вам скажу, що це в принципі початок кінця нашого олігархату. Зокрема, правлячого клану це точно. Міжнародний аудит при грифі секретності проводити ніхто не буде. І раз Йованович сказала, що треба знімати, то значить, будуть наполягати на знятті. Якщо вони полізуть туди, то там, ви ж розумієте, там мільярдні суми крадіжок», – сказав він.

На його думку, таким чином американська Феміда взнає для себе багато нового.

«По-перше, це буде червона ганчірка для Конгресу. Одразу ж Конгрес скаже «почекайте хлопці, ми вам виділили майже 2 мільярди доларів. Так вони що, звідти відпливли туди ж? У ті ж кишені?». Мені так здається, що в принципі ось ця вся подача інформації, чому напередодні виборів? Це рятівне коло у вигляді чавунного люка Петру Олексійовичу перед виборами», – додав Жданов.

Експерт нагадує, що під час своєї промови у Верховній Раді Дональд Туск, друга людина в ЄС, ні разу не вимовив словосполучення «президент України», говорив «Україна», «український народ». На його думку, це свідчить про те, що Європа більше не ототожнює Порошенка з Україною.

«На дипломатичній мові це вирок. Європа зливає Порошенка. І Америка зливає. А як найкраще злити? Де його всі схеми? Ми всі розуміємо, що оборонзамовлення в кишені у Петра Олексійовича. Що всі підприємства, пов’язані з президентом, беруть участь в оборонзамовленні. Ось вони «Укроборонпромом» і гахнули. А тим більше, пам’ятаєте, у нас всі НАБУ лаяли? А НАБУ ж за принципом як стара радянська приказка «а контора ж пише». Адже те, що там олігархи, Насіров і компанія, всі вийшли під застави, і ніби як справи їх розвалилися там, але папки ж всі лежать на поличці, матеріали всі є. Ось, будь ласка, вам справи 2017 року, а все досконально, як ніби вони вивчали ці матеріали справи з ранку до ночі», – зазначив він.

Перемога на президентських виборах, пояснює фахівець, дуже потрібна Порошенкові, оскільки він знаходиться в безвихідній ситуації.

“Неважливо. Справа в тому, що, якщо Порошенко погоджується на аудит, все-одно як би аудит буде через півроку, припустимо, готовий, але це для нього вирок. Якщо він не погоджується на аудит, то це тим більше для нього вирок. Йому зараз поставили таку собі вилку. Він загнав сам себе в кут. У нього за спиною мостів немає, він все спалив, і шляхів відступу у нього немає. Він повинен або перемогти, або вмерти. Дуже цікава ситуація. Але я вважаю, що треба йти за попкорном», – резюмував Олег Жданов.

Раніше повідомлялось, що Порошенко підтримав заклик дипломата США профінансувати повний аудит «Укроборонпрому» і розсекретити державне оборонне замовлення. Він заявив, що ініціює міжнародний аудит концерну і хоче включити до складу наглядової ради «Укроборонпрому» фахівців НАТО.

6 березня РНБО доручила провести аудит і ревізію діяльності держконцерну “Укроборонпром” і підприємств, що входять до нього, із залученням іноземних експертів.

Та як стало відомо вже 7 березня, тендер про міжнародний аудит державного концерну “Укроборонпром”, який пообіцяв ініціювати президент Петро Порошенко, був оголошений ще в 2017 році.

Читайте від автора: Порошенко і Ко підставили моряків – експерт

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE