Politerno > Україна і світ > Брат Королевської веде устричний бізнес у Криму з тещею радника Путіна – BBC

Брат Королевської веде устричний бізнес у Криму з тещею радника Путіна – BBC

  • 5 Квітня, 2019
  • 1341 Переглядів
  • Comments Off

Костянтин Королевський, брат народного депутата Наталії Королевської, веде устричний бізнес у Криму з тещею радника президента РФ Сергія Глазьєва.

Про це йдеться в розслідуванні російської служби Бі-бі-сі.

Устрична ферма Костянтина Королевського та Лілії Гомзік розташована в селі Медведєве на березі Донузлава. Підприємство “Аква Крим” з’явилося на хвилі буму з відкриття устрично-мідійних ферм в окупованому Криму, який спостерігається в останні роки. Причина цього буму – продуктове ембарго, введене Росією у відповідь на санкції Заходу в серпні 2014 року: до списку заборонених до ввезення продуктів тоді потрапили і морські делікатеси. Левова частка цього зростання припала на Крим, незаконно анексований Росією в 2014 році.

В устрично-мідійного комплексу “Аква Крим” дві основні юрособи: ТОВ “Аква Крим” і ТОВ “Азбука моря”.

Частки “Азбуки моря” розподілені так: Костянтин Королевський – 27,5%, Геннадій Удовиченко (генерал-майор російської поліції) – 27,5%, Лілія Гомзік – 22,5%, Едуард Шматков (будівельний підприємець з Самари) – 22,5%. Структура володіння “Аква Кримом” схожа, тільки там замість Королевського – його родичка Світлана.

Королевський – уродженець Луганської області, в “нульові” роки працював заступником керівника департаменту містобудівної політики мерії Москви, де курирував програму “Народний гараж”. Згодом він став обвинуваченим у кримінальній справі за статтею “шахрайство”, пов’язаного з реалізацією цієї програми.

Його сестра Наталія Королевська на початку 2010-х була міністром соціального розвитку України, а зараз працює депутатом Верховної Ради від “Опозиційного блоку”.

Сергій Глазьєв – підозрюваний у кримінальному провадженні про посягання на територіальну цілісність України.

Читайте також: Добити президента. Чи вдасться Авакову і Раді під шумок виборів змінити Конституцію

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE