Politerno > Україна і світ > ДБР вже розслідує, чи отримував Ситник хабар від Крючкова

ДБР вже розслідує, чи отримував Ситник хабар від Крючкова

  • 17 Квітня, 2019
  • 1418 Переглядів
  • Comments Off

Державним бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом надання неправомірної вигоди екс-нардепом Дмитром Крючковим Директору національного антикорупційного бюро Артему Ситнику.

Про це у Facebook повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган.

За її даними, розслідування проводиться у кримінальному провадженні від 16.04.2019 за фактом надання Крючковим Д.В. та іншими невстановленими особами неправомірної вигоди Ситнику.

“За вчинення чи невчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади чи службового становища, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Сарган повідомила, що також, ДБР розслідує факт одержання директором НАБУ хабаря в особливо великому розмірі від Крючкова Д.В. та інших невстановлених осіб, з використанням наданої влади чи службового становища (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України).

Зазначається, що процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюється Генеральною прокуратурою України.

В НАБУ поки відмовляються коментувати цю ситуацію.

Як повідомлялось, Крючков під час засідання суду на якому йому оберають запобіжний захід заявив, що глава НАБУ Артем Ситник начебто отримував півмільйона доларів неправомірної вигоди.

Нагадаємо, Крючкова екстрадували в Україну в понеділок, 15 квітня. Сьогодні суд обирає для екс-депутата запобіжний захід.

У суді він назвав імена політиків, з якими “співпрацював” як голова правління “Енергомережі”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE