Politerno > Україна і світ > Гройсман каже, що рішення по Приватбанку “має бути оскаржене”

Гройсман каже, що рішення по Приватбанку “має бути оскаржене”

  • 18 Квітня, 2019
  • 1225 Переглядів
  • Comments Off

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман впевнений, що рішення про визнання націоналізації Приватбанку незаконною буде оскаржене.  

Про це він заявив під час робочого візиту до Маріуполя, повідомляє прес-служба.

“Рішення поки не вступило в законну силу, але воно має бути оскаржене відповідно до процедур. НБУ та МІнфін впевнені у своїй позиції”, – заявив він.

За словами Гройсмана, йдеться про збереження коштів вкладників та державних ресурсів.

“Рішення РНБО, свого часу (рішення РНБО про націоналізацію Приватбанку в грудні 2016 року – ЕП) було ухвалене, щоб врятувати банк і забезпечити гарантії для вкладників банку. Це було зроблено”, – зазначив прем’єр.

“Банк працює стабільно. Я не хочу політизувати це питання. Буде рішення суду, і буде оскарження. Без політики – мене цікавить одне – захист інтересів українцв і збереження ресурсів держави”, – додав він.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Як повідомлялось, громадський рух “Чесно” заявив, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію “ПриватБанку” та задовольнила позов мільярдера Ігоря Коломойського до Нацбанку та Кабінету міністрів, недоброчесна.

У Зеленського так відреагували на рішення щодо “Привату”: То, хто маріонетка Коломойського?

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE