Politerno > Україна і світ > Суд просять заборонити Гладковському виїзд на ПМЖ за кордон

Суд просять заборонити Гладковському виїзд на ПМЖ за кордон

  • 25 Квітня, 2019
  • 1260 Переглядів
  • Comments Off

Окружний адміністративний суд Києва просять зобов’язати СБУ заборонити екс-заступнику голови РНБО Олегу Гладковському виїжджати на постійне місце проживання до іноземної держави.

Позов до СБУ, адміністрації Держприкордонслужби подав позов до СБУ та адміністрації Держприкордонслужби подав народний депутат від “Народного фронту” Євген Дейдей, інформує прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки, що полягає у невжитті відносно Гладковського, чиє ім’я фігурує в розслідуванні журналістів щодо розкрадань в оборонці, заходів тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання до іноземної держави після його звільнення з посади першого заступника секретаря РНБО.

Водночас, позивач просить зобов’язати СБУ у передбаченому законом порядку запровадити щодо нього заходи тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання  строком на 5 років, тобто до 4 березня 2024 року, а також подати до ДПС відповідне доручення.

Окрім цього, Дейдей просить заборонити Адміністрації Державної прикордонної служби вчиняти будь-які дії або бездіяльність пов’язані з пропуском через державний кордон Олега Гладковського до закінчення щодо нього п’ятирічного обмеження виїзду.

У суді вказують, що наразі розглядають питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Раніше стало відомо, що екс-нардеп Давид Жванія нібито просить столичний суд заборонити виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку та іншим високопосадовцям протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Згодом екс-надеп Давид Жванія заявив, що не подавав позов до столичного суду.

Також ми повідомляли, що Окружний адмінсуд Києва отримав позов віж журналіста Олександра Дубінського з вимогою заборонити виїзд за кордон президентові Петру Порошенку, голові АП Ігорю Райніну та першому заступнику голови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE