Politerno > Україна і світ > Під час першотравневих сутичок в Парижі затримано 380 чоловік, 38 поранених

Під час першотравневих сутичок в Парижі затримано 380 чоловік, 38 поранених

  • 2 Травня, 2019
  • 1170 Переглядів
  • Comments Off

У Парижі в день демонстрацій 1 травня поліція затримала 380 осіб, в результаті сутичок 38 людей отримали поранення, у тому числі 14 співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляє ЄП з посиланням на Reuters.

1 травня десятки тисяч членів профспілок і “жовтих жилетів” вийшли на вулиці Франції – всього через кілька днів після того, як Еммануель Макрон змалював у загальних рисах відповідь на місяці вуличних протестів у країні.

Десятки анархістів в масках і капюшонах зіштовхнулися зі спецпідрозділами поліції в Парижі.

Вони спалювали сміттєві баки, знищували майно і кидали пляшки та каміння. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомет проти найбільш радикальних мітингувальників.

Близько 7400 поліцейських охороняли громадський порядок. Вони здійснили 380 попередніх затримань. 38 осіб були поранені, в тому числі 14 поліцейських, один з яких отримав удар по голові бруківкою.

У профспілці CGT засудили насильство з боку поліції. Управління поліції Парижа заперечило надмірне насильство.

В цілому, в порівнянні з минулим роком і деякими недавніми акціями протесту “жовтих жилетів”, насильство вдалося стримати і протести закінчилися мирно.

Французька поліція попередила у вівторок, що на марші можуть виникнути зіткнення з крайніми лівими анархістськими угрупованнями, відомими як “Чорні блоки”.

Як повідомлялось, у столиці Франції на першотравневих демонстраціях сталися короткі сутички між поліцією та мітингувальниками, поліція застосувала спецсзасоби.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE