Politerno > Україна і світ > Представники Зеленського презентували послам ЄС перші кроки президента

Представники Зеленського презентували послам ЄС перші кроки президента

  • 3 Травня, 2019
  • 1469 Переглядів
  • Comments Off

У Брюсселі представили програму щодо зовнішньої політики новообраного президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє ЄП, про це розповів радник президента з міжнародних відносин, економіки, фінансової і банківської політики Олександр Данилюк на брифінгу у Брюсселі.

“Вчора ми виступали на політико-безпековому комітеті, членами якого є 28 послів країн ЄС. Ми представили там програму і перші кроки новообраного президента Володимира Зеленського. Ми побачили дуже високу зацікавленість, розуміння, що президент має високий рівень підтримки. Говорили про те, як активізувати роботу в нормандському форматі, як відповідати на провокації РФ, зокрема, паспортизацію в ОРДЛО”, – сказав Данилюк.

Данилюк зазначив, що пропозиція про зустріч надійшла від європейської сторони.

За його словами, сьогодні ще відбудуться зустрічі з дипломатичними радниками президента Єврокомісії та президента Європейської ради.

“Для нас це важливо, тому що багато реформ, які почалися раніше, мають бути завершені зараз. Люди, які працювали з Україною раніше, тепер хочуть почути порядок денний нового президента і його першочергові кроки. Здається, те, що ми говорили, їх дуже порадувало”, – зазначив радник з питань правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка.

Також, за його словами, представників ЄС запевнили, що кримінальна відповідальність за незаконне збагачення буде відновлена.

“Однозначно так, це одна із наших першочергових ініціатив. Кримінальна відповідальність буде відновлена за незаконне збагачення. Плюс ми запропонували додатковий інструмент, який дасть змогу нівелювати той негативний ефект, фактично амністію незаконно здобутих капіталів, яка відбулася завдяки рішенню Конституційного суду”, – сказав Рябошапка.

Радник з міжнародних питань Олександр Данилюк зазначив, що це питання є однією з умов для успішної співпраці з МВФ.

“Для європейської сторони це також один із пріоритетів, вони кілька разів на цьому наголошували”, – додав Рябошапка.

Читайте також: З великим бізнесом не спілкуються як з колгоспом – Коломойський

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE