Politerno > Україна і світ > Готовий до допиту Лещенко розповів, як Луценко розголошував таємницю гучної справи (Відео)

Готовий до допиту Лещенко розповів, як Луценко розголошував таємницю гучної справи (Відео)

  • 14 Травня, 2019
  • 1392 Переглядів
  • Comments Off

Лещенко вимагає від генпрокурора Юрія Луценка якнайшвидше внести до Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

Про це він сказав журналістам на ґанку парламенту 14 травня, у відповідь на звинувачення Луценка у розголошенні даних досудового розслідування у справі “чорної бухгалтерії” Партії регіонів

“Я вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, завтра, до кінця тижня внести подання… і зняти з мене депутатську недоторканність. Провести це розслідування в максимально стислі терміни і перестати використовувати цю справу, як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора”, – сказав Лещенко.

Нардеп пообіцяв особисто проголосувати за це подання.

Лещенко зазначив, що надасть усю необхідну інформацію щодо “чорної бухгалтерії” ПР під час допиту, який закликає зробити публічним.

“З нетерпінням чекаю цей допит. Публічно звертаюсь до прокурора, слідчих, до самого Луценка дати дозвіл на трансляцію. Щоб не було перекручень. Не хочу, щоб допити переказувалися. Готовий до слідчих дій”, – запевнив нардеп.

Стосовно образливих висловів генпрокурора Лещенко зазначив, що вони “лишаються на совісті” Луценка.

“Також сподіваюсь, вони будуть предметом дослідження з боку кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів”, – зазначив нардеп.

Лещенко також заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко особисто розкривав дані слідства в одній з резонансних справ, що вплинуло на політичний ландшафт в Україні.

“Юрій Луценко в стінах українського парламенту особисто мені розголошував дані досудового слідства в одній з найбільш резонансних справ останніх 5 років, яка стосувалася найвищого керівництва України, і яка призвела до конфлікту всередині коаліції, і яка призвела до серйозних політичних наслідків в Україні”, – заявив нардеп.

Лещенко додав, що Луценко добре знає, про яку справу йдеться.

За словами Лещенка, він готовий отримати підозру і покарання щодо розголошення даних слідства, але у комплексі зі ще однією справою, у якій сам Луценко може стати об’єктом розслідування.

“Я готовий дати всі свідчення як свідок, в якій саме справі Луценко особисто зливав дані досудового слідства, як ця справа вплинула на весь політичний ландшафт в Україні, а це одна з найбільш резонансних справ останніх років в Україні”, – заявив Лещенко.

Нардеп заявив, що у цій справі готовий співпрацювати зі слідством.

“Хочу, щоб Юрій Луценко дав відповіді на питання, які стосуються цієї гучної справи, про яку ми поки не говоримо, але яка багато чого зробила в українській політиці і правоохоронній системі”, – сказав він.

Читайте також: Луценко обізвав Лещенка, заявив, що має платіжки “Burisma” сину Байдена і хоче бути інформатором Трампа

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE