Politerno > Україна і світ > Рада поки не візьметься за інавгурацію, комітет вдруге переніс засідання

Рада поки не візьметься за інавгурацію, комітет вдруге переніс засідання

  • 14 Травня, 2019
  • 1194 Переглядів
  • Comments Off

Комітет з питань регламенту розгляне проекти постанов про призначення дати інавгурації новообраного президента на засіданні в середу, 15 травня, а не у вівторок, як було заплановано.

Про це в. о. голови парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник сказав журналістам у вівторок у кулуарах парламенту, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, він запропонує членам комітету провести чергове засідання 15 травня.

“Доти, я сподіваюся, нам надійдуть останні дві постанови, які зареєстровано. Сподіваюся, що станом на завтра вони будуть останніми. Й ми зможемо розглянути їх усі й дати висновок”, – сказав він.

Пинзеник зазначив, що регламентний комітет розглядає законопроекти та проекти постанов щодо їх відповідності вимогам регламенту під час їх оформлення та реєстрації.

Крім того він уточнив, що комітет не може рекомендувати парламенту підтримати будь-якій із проектів постанов.

Повідомляється, що засідання комітету в середу, 15 травня, призначено на другу половину дня, отже, Верховна Рада зможе розглянути ці проекти постанов не раніше ніж у четвер, 16 травня.

За словами керівника регламентного комітету, у вівторок будуть розглянуті проекти постанов, які блокують підписання законів про мову та “зелений тариф”.

Комітет із питань регламенту Верховної Ради переніс засідання, на якому мали розглядати питання про дату інавгурації новообраного президента.

Засідання було заплановане на 9:00 14 травня, але згодом було перенесено на 12:00. Причина не повідомлялася.

Нагадаэмо, учора представник команди новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів основні причини, чому наголошується саме на даті його інавгурації 19 травня.

Він пояснює, що було б правильно мінімізувати весь той дискомфорт, який буде пов’язаний з днем ​​інавгурації для жителів Києва.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE