Politerno > Україна і світ > У Зеленського мають намір провести “аудит держави” і перепис населення

У Зеленського мають намір провести “аудит держави” і перепис населення

  • 18 Травня, 2019
  • 1886 Переглядів
  • Comments Off

Команда новообраного президента Володимира Зеленського збирається у перші 100 днів провести “аудит держави”, у тому числі перепис населення, щоб зрозуміти, в якому стані перебуває Україна.

Про це в ефрі телеканалу “112 Україна” заявив ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук.

За словами Стефанчука, питання про перепис населення є у них “одним із перших”.

“Ми почали з того, що станом на сьогодні ніхто не розуміє, що в державі є, і хто є в державі. Для того, щоб робити будь-які перетворення, ми повинні знати людський ресурс, фінансовий ресурс і часовий ресурс.

Станом на сьогодні – у нас в програмі це вписано і це те, чим ми займемося в перші 100 днів – це оголошення аудиту держави, ми повинні зрозуміти, в якому стані сьогодні переходить держава”, – сказав він.

Ідеолог команди Зеленського додав, що будуть залучатися і українські інституції, на яких покладено цей обов’язок законом, і обов’язково міжнародні інституції.

За його словами, від результатів перепису населення залежать, зокрема, кількість депутатів у Верховній Раді та соціальні програми.

“Це ж не нормально, що у нас сьогодні – ми навіть не знаємо не те що скільки людей, а скільки людей мають якісь правові статуси, тому що якщо ви заглянете в будь-яку обласну адміністрацію, ви побачите, що там половина людей, які мають інвалідність другої групи, чорнобильці, так далі – люди, які ніколи там не були.

Нам потрібно провести аудит, і тільки після цього ми можемо чесно  з народом почати дискусії, як її розвивати”, – додав Стефанчук.

Нагадаємо, радник Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк повідомив, що програма переможця президентських виборів Володимира Зеленського на перші 100 днів готова на 95% і вона складається з “пріоритетів і шляхів реалізації”.

17 травня новообраний президент Володимир Зеленський запросив українців 20 травня зустрітися у Маріїнському парку, звідки він вирушить на інавгурацію.

Читайте також: Інавгурація Зеленського: як це буде

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE