Politerno > Україна і світ > Зеленського повинен створити до 2023 року умови для подання заявки на членство України в ЄС і НАТО – Порошенко

Зеленського повинен створити до 2023 року умови для подання заявки на членство України в ЄС і НАТО – Порошенко

  • 18 Травня, 2019
  • 1128 Переглядів
  • Comments Off

Новообраний президент Володимир Зеленський повинен забезпечити незмінність євроатлантичного курсу України.

Про це, виступаючи 18 травня в Києві на заходах на честь Дня Європи, заявив чинний президент Петро Порошенко, інформує його прес-служба.

“Післязавтра приступить до обов’язків новий президент України. Я твердо сподіваюся, що він продовжить рух України до Європейського союзу. Це не можна ігнорувати, тому що абсолютна більшість українців стоїть саме на цих позиціях”, – сказав президент.

Він порекомендував своєму наступнику “ефективно втілювати в життя Угоду про асоціацію з ЄС”, щоб Україна увійшла на внутрішній європейський ринок.

“Створіть усі умови, щоб до 2023 року Україна відповідала критеріям членства в Європейському союзі і мала можливість подати заявку до повноправного членства Української держави в Європейському союзі та підписати План дій щодо членства України в НАТО. Це абсолютно чітка програма, яку Україна здатна виконати”, – звернувся Порошенко до Зеленського.

Також президент підкреслив важливість посилення санкційного тиску на Російську Федерацію, “яка має звільнити українську землю, яка має забезпечити відновлення українського суверенітету і… повернення Криму”.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада і Європарламент синхронно затвердили Угоду про асоціацію України з ЄС. 1 вересня 2017 року вона набула чинності в повному обсязі.

11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною і Євросоюзом.

Як заявив 11 травня 2018 року на засіданні круглого столу “Європейський вибір України після Революції гідності: можливості та проблеми” голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, Україна з багатьох причин наразі не має перспективи членства в Євросоюзі.

Читайте також: Україна через Порошенка втрачає шанси на членство у ЄС та НАТО – дипломат

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE