Politerno > Україна і світ > Нацбанк створив сайт для “боротьби за свою незалежність”

Нацбанк створив сайт для “боротьби за свою незалежність”

  • 18 Травня, 2019
  • 1005 Переглядів
  • Comments Off

Нацбанк заснував сайт для відстоювання своєї незалежності та висвітлення теми: “як політики і олігархи намагаються викривити історію і спотворити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє на свою користь”. 

Про це йдеться у заяві НБУ, яку регулятор розповсюдив у своєму мікроблозі у Твіттері.

“47 годин. Саме стільки часу відділило твердження нового президента про пріоритетність макростабільності через незалежність НБУ і вихід у публічний простір апологетів олігархічного банкінгу. … Посилення тиску на інституцію є спробою дискредитувати її рішення, пов’язані із виконанням призначення центробанків. І це не приватна проблема НБУ, а виклик для добробуту кожного громадянина”, – йдеться у заяві. 

“Ми відкрили веб-сайт, де покажемо, як політики і олігархи намагаються викривити історію і спотворити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє на свою користь”, – зазначили у Нацбанку та додали, що на сайті  відкрито “говоритимуть про перебіг півтисячі судових процесів, в яких задіяний НБУ, і робити фактчек політичних заяв”. 

“Це лише штормове попередження. Справжній шторм накриє всю Україну,якщо проігнорувати ознаки грози,про які вже говорять провідні рейтингові агенції, міжнародні організації, на світовому фінринку”, – додали у Нацбанку. 

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського до НБУ і Кабінету міністрів щодо націоналізації банку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Національний банк готує апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким за позовом Ігоря Коломойського була скасована націоналізація Приватбанку.

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.

Нещодавно Рожкова повідомила, що Нацбанк наполягатиме на націоналізації Приватбанку вдруге, у разі скасування відповідного рішення про його націоналізацію у 2016 році.

Активісти руху “ЧЕСНО. Фільтруй суд” повідомили, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію “ПриватБанку”, недоброчесна.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE