Politerno > Україна і світ > У НБУ впевнені, що Коломойський не зможе отримати компенсацію за “Приватбанк”

У НБУ впевнені, що Коломойський не зможе отримати компенсацію за “Приватбанк”

  • 18 Квітня, 2019
  • 1309 Переглядів
  • Comments Off

Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.

Про це заявила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова на прес-брифінгу.

“Згідно з чинним законодавством, питання відшкодування можливе лише в тому випадку, якщо позивачем в судовому порядку буде доведено факт заподіяння йому збитків”, – сказал вона.

Насправді ж ситуація протилежна, заявила Рожкова.

“Зважаючи на результати незалежного аудиту і фінансового розслідування, ми не вбачаємо підстав для такого відшкодування”, – заявила представниця НБУ.

“Оскільки на момент визнання неплатоспроможним капітал банку був від’ємним, держава витратила 155,3 млрд грн на його докапіталізацію. Це кошти платників податків. Фактично, це збитки, завдані іншій стороні”, – повідомила Рожкова.

НБУ та уряд продовжують роботу з повернення вкрадених коштів.

“Наше завдання – продовжувати працювати в судах всіх інстанцій, щоб компенсувати українцям заподіяні збитки. Збитки, які виникли в результаті шахрайських операцій з виведення коштів з Приватбанку”, – сказала Рожкова.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Як повідомлялось, громадський рух “Чесно” заявив, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію “ПриватБанку” та задовольнила позов мільярдера Ігоря Коломойського до Нацбанку та Кабінету міністрів, недоброчесна.

У Зеленського так відреагували на рішення щодо “Привату”: То, хто маріонетка Коломойського?

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман впевнений, що рішення про визнання націоналізації Приватбанку незаконною буде оскаржене.  

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE