Politerno > Україна і світ > Кернес і Труханов об’єднуються щоб піти в Раду, але залишаться мерами

Кернес і Труханов об’єднуються щоб піти в Раду, але залишаться мерами

  • 20 Травня, 2019
  • 1338 Переглядів
  • Comments Off

Партія “Відродження” об’єднується разом з партією мера Одеси Геннадія Труханова “Довіряй справам” та частиною партії “Наш край”.

Цю інформацію в розмові з кореспондентом УП підтвердив співголова партії “Відродження” Віталій Хомутиннік.

“Ми вже в травні плануємо провести з’їзд і ви все побачите. Можу лише підтвердити, що пан Труханов та пан Кернес (міський голова Харкова Геннадій Кернес – УП) будуть у першій п’ятірці списку”, – зазначив Хомутиннік.

За словами депутата, до майбутнього об’єднання уже приєдналися мажоритарники Сергій Шахов та Станіслав Березкін, з іншими депутатами відбуваються перемовини.

Крім того, джерела УП  повідомляють, що об’єднання шукає соратників серед мерів великих міст, керівників обласних рад, та губернаторів. Наприклад, до об’єднання може приєднатися керівниця Харківської ОДА Юлія Світлична.

Пізніше в коментарі “Інтерфаксу” Хомутиннік розповів, що майбутня партія вже має більше 50 прихильників серерд мажоритарників і домовленності з близько 15-20 мерами міст з 50-100 тис. населення і більше, зокрема, Ужгорода, Артемівська, Куп’янська, Вознесенська та інших.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес підтвердив, що поведе до парламенту нову партію разом з мером Одеси Геннадієм Трухановим, але має намір при цьому залишитися в кріслі градоначальника.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Наше завдання – влити нову кров у Верховну Раду, зробити так, щоб туди прийшли люди, які знають проблеми на місцях, що мають план їх вирішення. І наше завдання з мером Трухановим – дати цим людям інструмент вирішення проблем на місцях”, – заявив Кернес

“Але! Ми були і залишимося міськими головами Харкова і Одеси. Наше завдання – не політична кар’єра”, – зазначив мер.

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, але діючий парламент має прийняти низку невідкладних рішень і піти красиво.

20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського.

Під час урочистої промови на інавгурації у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський запросив голів фракцій Верховної Ради на ранок вівторка в Адміністрацію президента на консультації з питання розпуску парламенту.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE