Politerno > Україна і світ > Біля Зеленського помітили дипломата, який може очолити МЗС

Біля Зеленського помітили дипломата, який може очолити МЗС

  • 21 Травня, 2019
  • 1792 Переглядів
  • Comments Off

Новим очільником МЗС може стати український дипломат Вадим Пристайко, який був присутнім на зустрічах президента Володимира Зеленського і іноземними гостями, які приїхали на інавгурацію.

Про це народний депутат Сергій Лещенко написав у Telegram.

“Новим міністром іноземних справ може стати Вадим Пристайко. Після внесення його кандидатури за міністра має проголосувати Рада”, – сказав Лещенко.

Він зазначив, що Пристайко народився в Одеській області 20 лютого 1970 року. Закінчив Київський політехнічний інститут і Українську академію зовнішньої торгівлі.

Лещенко повідомив, що познайомився з Пристайком у 2013 році, коли той був послом України в Канаді, а з 2014 по 2017 року він був заступником міністра закордонних справ, а пізніше став головою місії України при НАТО.

За його словами, Пристайко був присутнім на міжнародних зустрічах Зеленського з гостями інавгурації у понеділок, зокрема, на зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Нагадаємо, 17 травня Клімкін заявив, що подає у відставку з посади міністра закордонних справ, та буде балотуватися до парламенту.

Він також розповів про “дуже добрі” переговори з Зеленським, втім, запевнив, що наразі не планує працювати міністром разом з новим президентом.

Читайте також: Розтяжка для Зеленського. Що означає заява Клімкіна про вихід з Мінських угод

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE