Politerno > Україна і світ > Екс-голова СБУ Хорошковський повернувся в Україну – ЗМІ

Екс-голова СБУ Хорошковський повернувся в Україну – ЗМІ

  • 21 Травня, 2019
  • 2172 Переглядів
  • Comments Off

Колишній голова Служби безпеки України та віце-прем’єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський повернувся в Україну.

Про це журналісти “Схем” дізналися з трьох джерел, незалежних одне від одного, передає “Радіо Свобода“.

Хорошковський прилетів у Київ приватним рейсом у вівторок, 21 травня.

Виданню Lb.ua стало відомо з власних джерел у СБУ, що до повернення в Службу безпеки України готується генерал Андрій Кміта, який займав за часів керівництва Службою Валерія Хорошковського посаду голови Департаменту контррозвідувального захисту економіки і вважався доволі близькою до Хорошковського людиною.

Також раніше цю інформацію в своєму Фейсбуці оприлюднив журналіст Станіслав Речинський.

Передбачають, що цього разу Кміта може зайняти посаду заступника або навіть першого заступника голови СБУ.

При цьому щодо персони самого нового керівника Служби питання залишається відкритим. Ціла низка не пов’язаних між собою джерел вказує на високу ймовірність призначення на цю посаду радника Володимира Зелнського Івана Баканова.

Разом з тим, сам Баканов, відповідаючи на пряме запитання LB.ua, сказав: “Думаю, ви помиляєтеся”.

В 2013 році Кміта займав посаду начальника УСБУ в Івано-Франківській області.

Довідка:

Валерій Хорошковський – колишній власник телеканалу “Інтер”. Працював на посадах міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентсва Віктора Януковича, міністра фінансів і першого віце-прем’єр-міністра в уряді Миколи Азарова. Входив у так звану політичну групу Фірташа-Льовочкіна.

Валерій Хорошковський поїхав з України у 2012 році. За даними ЗМІ, жив у Монако.

Перед переїздом у нього був конфлікт з Миколою Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віце-прем’єра, написав заяву про звільнення. Офіційною причиною у ній була зазначена “незгода щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем’єра”.

У 2014 році Хорошковський балотувався другим номером за списком “Сильної України” Сергія Тігіпка до Верховної Ради. Однак ця партія не пройшла до парламенту.

Нагадаємо, 19 травня екс-заступник глави адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про повернення в Україну.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE