Politerno > Україна і світ > Рябошапка розповів, за яких умов Зеленський звільнить Богдана

Рябошапка розповів, за яких умов Зеленський звільнить Богдана

  • 23 Травня, 2019
  • 1533 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський звільнить главу Адміністрації президента Андрія Богдана у випадку, якщо Конституційний Суд винесе рішення щодо відповідності Конституції положення закону “Про очищення влади”.

Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка журналістам.

“Проблема цього закону в тому, що він неякісний і він суперечить Конституції, коли одна норма прямо говорить, що люстрація не поширюється на органи державної влади, а інша норма абсолютно помилково відносить Адміністрацію президента до органів державної влади, це означає, що закон не відповідає Конституції”, – зазначив Рябошапка.

За його словами, президент не може застосовувати закон, який не відповідає принципу верховенства права, щоб не порушувати права людини.

“Як тільки Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з того ж дня президент звільнить Богдана, як людину, яка повинна проходити заходи щодо очищення влади”, – запевнив Рябошапка.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Голова Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан заявив, що “абсолютно несправедливо” потрапив під закон про люстрацію.

За його словами посада голови Адміністрації президента та його заступники виведені з-під державної служби.

22 травня у Мінюсті заявили, що Посада голови Адміністрації президента прямо вказана у законі про люстрацію, а отже особа, яка призначається на цю посаду, повинна відповідати нормам цього закону.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE