Politerno > Україна і світ > Голова АП Богдан каже, що потрапив під закон про люстрацію несправедливо

Голова АП Богдан каже, що потрапив під закон про люстрацію несправедливо

  • 21 Травня, 2019
  • 1403 Переглядів
  • Comments Off

Голова Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан заявив, що “абсолютно несправедливо” потрапив під закон про люстрацію.

Про це Андрій Богдан розповів в ефірі “112-Україна”.

“Я потрапив під цей закон про люстрацію абсолютно несправедливо”, – заявив він.

За словами голови Адміністрації президента Зеленського, він “закрив одну дуже корупційну схему, яка виводила два мільярди гривень в рік при всіх владах і автор цієї корупційної схеми при міністерстві юстиції в реєстрах був одним з авторів закону про люстрацію”.

“І так сталося, наші попередники приймали цей закон, що саме голова Адміністрації президента та його заступники виведені з-під державної служби і якщо я можу займати якусь посаду на території України – це або голова Адміністрації президента або заступники, тому в цьому немає жодного порушення, ні норм моралі ні норм закону”, – зазначив Богдан.

Також Андрій Богдан заявив, що призупиняє свою адвокатську діяльність.

“У цьому житті люди, хто працюють, завжди працюють на різних хазяїнів чи на різних клієнтів, така наша робота. Я є професійний адвокат і тут присутні люди можуть засвідчити, що я був адвокатом дуже багатьох політиків у всіх таборах, які були представлені тут і в дійсності я є адвокатом певного бізнес крила, певного олігарха, проте з моменту, коли я заступаю на службу, на посаду, я здаю свою адвокатську ліцензію”, – сказав він.

За його словами, “це прописано міжнародною практикою”.

“В США, де є адвокатом Джуліані (Рудольф Джуліані – адвокат президента США Дональда Трампа – УП), він є лише адвокатом певної персоналії, він не є офіційним представником, він не є уповноваженим робити заяви по Україні. Так само, як я не можу від імені держави Україна робити заяви міжнародної політики, проте з моменту мого вступу, а він вже фактично відбувся, я призупиняю свою адвокатську діяльність. Це офіційно публікується в Реєстрі адвокатів”, – зазначив Богдан.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE