Politerno > Україна і світ > “Мені треба вийти, бо помру”, – політв’язень Бекіров

“Мені треба вийти, бо помру”, – політв’язень Бекіров

  • 25 Травня, 2019
  • 1161 Переглядів
  • Comments Off

Стан здоров’я ув’язненого в Криму татарського активіста Едема Бекірова, якого окупаційна влада РФ звинувачує у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки, стабільно важкий.

Про це на засіданні громадського об’єднання “Кримська солідарність” повідомив адвокат Бекирова Іслям Веліляєв, пише “Крим.Реалії“.

“Бекірову дуже погано. Я бачив його вчора: обличчя набрякле, постійна задишка, бронхи забиті, каже, що зовсім не відчуває пальців ноги. Його підсадили на інсулін і вливають величезні дози, посилаючись на протокол лікування. Хоча до затримання він підтримував цукор в крові за допомогою таблеток. Кожного місяця дозу збільшують, підшлункова залоза вже не витримує, і це – окрім величезних проблем з серцем”, – повідомив адвокат.

За його словами, 14 травня Бекірову мали зробити спірографію у лікарні Семашко, що дозволить оцінити ефективність лікування. Однак, як зазначає Веліляєв, лікарі затягують процедуру, оскільки не хочуть підтверджувати неспроможність методу лікування.

“Його сили закінчуються. Едем сказав мені: “Іслям, зроби що-небудь мені треба вийти, інакше я просто помру”, – повідомив Веліляєв. 

Нагадаємо, 18 травня в окупованому Росією Сімферополі співробітники МВС і Росгвардіі попросили розійтися учасників зборів біля пам’ятного знака жертвам депортації кримських татар на залізничному вокзалі.

Перед цим 30 березня затриманих в окупованому Криму під час обшуків ФСБ кримських татар вивезли до Ростовської області, де розмістили у п’ятьох СІЗО.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE