Politerno > Україна і світ > В ОПЗЖ запевнили, що Медведчука у президії ВР не буде і назвали посади, на які претендують

В ОПЗЖ запевнили, що Медведчука у президії ВР не буде і назвали посади, на які претендують

  • 14 Серпня, 2019
  • 976 Переглядів
  • Comments Off

Фракція “Опозиційна платформа – За життя” не планує висувати кандидатуру Віктора Медведчука до керівництва Верховної Ради 9 скликання.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Медведчук не буде висувати свою кандидатуру. І наша партія не буде його висувати з тієї простої причини, що він уже був і віце-спікером, і першим віце-спікером, і сьогодні він зосередиться на партійній роботі”, – повідомив співголова ОПЗЖ Вадим Рабинович перед початком засідання підготовчої депутатської групи з проведення першого засідання Верховної Ради.

Про те, на які комітети претендуватиме ОПЗЖ, Рабинович додав: “Звісно, в будь-якій країні світу опозиція має бюджетний комітет, регламентний комітет, комітет з питань свободи слова”.

Він також повідомив, що ОПЗЖ пропонує повернути в комітет з питань молоді та спорту і комітет, який займатиметься питаннями Донбасу.

“Опозиція повинна отримати контрольні комітети. Перш за все, комітет зі свободи слова, регламентний”, – заявив нардеп від ОПЗЖ Олександр Пузанов заявив.

За його словами, у деяких демократичних країнах опозиція отримує бюджетний комітет, і “завжди опозиція отримує посаду віце-спікера парламенту”.

“Думаю, що у нас буде 22-23 комітети, “Слуга народу” визначилася з 22 комітетами”, – сказав Пузанов і додав, що ОПЗЖ наполягає на створенні комітету з комплексного розв’язання проблем Донбасу.

Як повідомлялось, партія “Слуга народу”, яка у Верховні Раді IX скликання матиме найбільшу фракцію, готова віддати опозиції три посади.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE