Politerno > Україна і світ > Біля офісу новинної служби “Інтера” провели акцію проти трансляцій російської пропаганди (Фото)

Біля офісу новинної служби “Інтера” провели акцію проти трансляцій російської пропаганди (Фото)

  • 9 Травня, 2019
  • 1073 Переглядів
  • Comments Off

У Києві біля офісу новинної служби телеканалу “Інтер” кілька десятків активістів провели акцію протесту “Вимкни російське” з вимогою не транслювати російську пропаганду.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, учасники акції під офісом новинної служби “Інтера” залишили телеканалу символічну “чорну мітку”.

Учасники акції озвучили свої вимоги і обклеїли стіни і двері будівлі наклейками.

Як повідомляється на сторінці акції у Фейсбуці, приводом для її проведення стала програма до Дня перемоги – концерту “Перемога. Одна на всіх” і фільму “Ні кроку назад”, серед акторів якого – головний герой російської стрічки “Донбас. Окраїна” – Гела Месхія.

“Фільм профінансований Міністерством культури РФ, підкріплює міф про “братовбивчу війну” на Сході та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 Закону України “Про кінематографію”, – йдеться в повідомленні.

“Ми доносимо дуже чіткий меседж до громадськості: телеканал “Інтер” – це агентура. Відвідуючи його ефіри, приходячи в студію телеканалу, українці легітимізують його діяльність. І цього не повинно бути, і ті, хто має проукраїнську позицію і почує це, нарешті повинні відмовитися відвідувати рупори російської пропаганди”, – сказав один з координаторів ініціативи Дмитро Жмайло журналістам у четвер в Києві.

Раніше активісти ініціативи “ВимкниРосійське” звернулись до СБУ з офіційним листом, вимагаючи вжити заходів щодо заборони російського медіапродукту на “Інтері”.

Читайте також: Голова парламенту Словаччини став єдиним європейський політиком, що прибув на парад до Путіна

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE