Politerno > Україна і світ > Флешмоб від Зеленського і День Незалежності по-новому: в Україні відзначають найбільші державні свята

Флешмоб від Зеленського і День Незалежності по-новому: в Україні відзначають найбільші державні свята

  • 23 Серпня, 2019
  • 1278 Переглядів
  • Comments Off

В Україні 23 серпня відзначають День державного прапора, а в центрі Києва відбулася репетиція урочистих заходів до Дня Незалежності.

Свято державного прапора встановив своїм указом у 2004 році президент Леонід Кучма, його наступник на посаді Віктор Ющенко в 2009 році заснував церемонію підняття прапора України 23 серпня.

За офіційною версією, 23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення прапора провів священик УАПЦ Петро Бойко. Саме до цієї події і прив’язаний указ президента України Леоніда Кучми «Про День Державного Прапора України» № 987/2004. Наступного дня, 24 серпня 1991 року, Україна проголосила незалежність.

23 серпня о 9:00 на Софійській площі в Києві президент України Володимир Зеленський візьме участь у церемонії урочистого підняття Державного прапора України.

У переддень свята Зеленський закликав українців 23 серпня в День державного прапора провести флешмоб: вивісити синьо-жовтий український прапор.

Глава держави додав, що зараз є території в Українській державі, на яких українці змушені ховати український прапор. «Є місця, де за український стяг можуть забрати у в’язницю, і думаю, ці люди багато б віддали за можливість спокійно пройти зі своїм прапором. Тому давайте завтра не полінуємось і вдягнемо наші вулиці у жовто-сині кольори», – закликав Зеленський.

Згідно з Конституцією, державний прапор України є стягом «iз двох рiвновеликих горизонтальних смуг синього i жовтого кольорiв».

Як повідомляє Радіо Свобода, у центрі столиці відбулася репетиція урочистих заходів до Дня Незалежності, які цього року замінять традиційний військовий парад з бронетехнікою.

До 28-ї річниці Незалежності України 24 серпня заплановано вшанування пам’яті героїв, загиблих за свободу та незалежність. Церемонія відбудеться біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної сотні, де буде проголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.

Після вшанування загиблих на Алеї Героїв Небесної сотні розпочнеться “Хода гідності”.

Також у межах урочистостей буде представлено декілька художніх інсталяцій у вигляді щитів “Беркута”, пожежної машини з брандспойтом (тієї, що перекрила вулицю під час протистояння у 2014-му).

У пам’ятних заходах разом із президентом України Володимиром Зеленським та його родиною візьмуть участь рідні та близькі полеглих захисників незалежності України, ветерани АТО, представники громадськості, діти.

Серед інсталяцій буде і карта України, пофарбована у білий колір, яку розмалюють діти синьо-жовтими долонями.

У рамках святкування на головній площі країни вперше прозвучить Гімн України тривалістю понад 7 хвилин, який виконають оркестри та відомі музиканти із залученням близько 600 голосів, як символ єдності.

Нагадаємо, режисерами «Ходи гідності» до Дня Незалежності України стали кліпмейкер і колишній бізнес-партнер Володимира Зеленського Ален Бадоєв та хореограф Олена Коляденко.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE