Politerno > Україна і світ > Кремль готується до обміну 33 росіян на 33 українців – росЗМІ

Кремль готується до обміну 33 росіян на 33 українців – росЗМІ

  • 22 Серпня, 2019
  • 1244 Переглядів
  • Comments Off

Росія та Україна попередньо домовилися про обмін 33 росіян на 33 українців в кінці серпня.

Про це повідомляє РБК.

Адвокат екс-“беркутівця” Олександра Саттарова, якого 22 серпня суд відпустив з-під варти, сказав, що обмін полонених відбудеться 28-29 серпня. 

Український омбудсмен Людмила Денисова вже знаходиться в Росії, однак її російська колега Тетяна Москалькова до 26 серпня буде перебувати у відпустці. 

Кремль не наполягає на обов’язковому включенні в найближчий раунд обміну Кирила Вишинського, однак, як зазначають джерела російських ЗМІ, “для Росії є принциповим факт його звільнення”. 

У той же час в МЗС РФ інформацію не розкривають, посилаючись на те, що “всі подібні питання повинні вирішуватися професіоналами і компетентними органами на правовій основі”. 

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що президент Росії Володимир Путін і президент Франції Емманюель Макрон обговорювали питання обміну утримуваними особами, але без конкретних прізвищ.

В МЗС України упевнені, що передача полонених моряків і політв’язнів з Росії є предметом торгу за повернення РФ до G8.

Не так давно, 20 серпня, президент США Дональд Трамп висловився за повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою – “Великої вісімки” (G8).

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE