Politerno > Україна і світ > Зеленський сказав CNN, що його розмова з Трампом “приватна і конфіденційна”

Зеленський сказав CNN, що його розмова з Трампом “приватна і конфіденційна”

  • 25 Вересня, 2019
  • 925 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що його розмова із президентом Дональдом Трампом є “приватною і конфіденційною”.

Як пише “Європейська правда”, про це він сказав журналістам CNN.

Повідомляється, що Зеленський не став відповідати на питання, чи пов’язує він затримку військової допомоги США Україні з вимогою розслідування щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Натомість він сказав, що його розмови з президентом Дональдом Трампом є “приватними і конфіденційними”.

Коли його запитали, чи хоче він, щоб була оприлюднена стенограма дзвінка, Зеленський відповів: “Подивимося”.

Трамп у вівторок заявив, що дозволив опублікувати невідредаговану повну стенограму його липневої телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

Він також сказав, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від уряду України на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

Президенти України і США повинні зустрітися в Нью-Йорку 25 вересня на полях Генеральної асамблеї ООН.

Зустріч відбудеться на тлі ініціації демократами процедури імпічменту Трампа через його дзвінок Зеленському.

Минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Згодом стало відомо, що президент США Дональд Трамп згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

Володимир Зеленський у Нью-Йорку розповів представникам української діаспори про свої плани з відновлення територіальної цілісності України. 

Президент США Дональд Трамп заявив по прибутті на Генасамблею ООН, що гальмуватиме фінансову допомогу Україні, доки Європа не почне вкладати в нашу країну більше.

Екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо спроби адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу у вибори президента США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE