Politerno > Україна і світ > У справі Фрумана і Парнаса заарештовано ще одного бізнесмена українського походження

У справі Фрумана і Парнаса заарештовано ще одного бізнесмена українського походження

  • 12 Жовтня, 2019
  • 1011 Переглядів
  • 0

Каліфорнійський підприємець українського походженням, якого звинувачують у порушенні правил фінансування виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа, був заарештований у Сан-Франциско в четвер.

Про це повідомляє УП з посиланням на CBS SF

46-річний Андрій Кукушкін є одним з чотирьох осіб фігурантів обвинувального висновку, оприлюдненого прокурором США Джеффрі Берманом, серед яких – Ігор Фруман і Лев Парнас. Четвертий підозрюваний – Девід Коррейя.

“Усі четверо звинувачуються у змові з метою приховати внески в розмірі 10 тис. доларів у виборчі кампанії двох кандидатів штату Невада від неназваного російського бізнесмена, який хотів отримати ліцензії на бізнес, пов’язаний з марихуаною. Федеральний закон забороняє внесення передвиборних внесків іноземними громадянами”, – зазначено у повідомленні.

Згідно обвинувального висновку, Кукушкін, на відміну від Парнаса і Фрумана, не звинувачується у додатковій змові з метою приховати виплату неназваному члену Конгресу, щоб просунути “інтереси принаймні одного чиновника українського уряду”.

Кукушкіна було заарештовано у Сан-Франциско вранці 10 жовтня. За словами помічника керівника нью-йоркського відділення ФБР Вільяма Суїні, він постав перед мировим суддею у Сан-Франциско. Згідно з судовими протоколами, його було взято під варту до слухання у п’ятницю.

Очікується, що пізніше Кукушкіна буде переведено до Нью-Йорка, де йому будуть пред’явлені звинувачення.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура Манхеттені розслідує, чи порушував особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані закони про лобіювання під час своєї діяльності в Україні.

Також стало відомо, що заарештовані в США помічники адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас і Ігор Фруман працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.

Їх заарештували за кримінальними обвинуваченнями в порушенні правил фінансування виборчих кампаній. Крім того, повідомлялося, що бізнесмени намагалися впливати на рішення щодо заміни посла США в Україні Марі Йованович та шукати компромат на конкурента Трампа на майбутніх виборах Джо Байдена.

За даними видання The New York Times, США також розслідують, чи порушував Джуліані закони про лобіювання у своїх справах в Україні. Слідчі вивчають його дії, спрямовані проти Марі Йованович. Розслідування пов’язане зі справою Фрумана і Парнаса.

Як заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко США не ставили перед Україною умови розслідування щодо компанії Burisma для отримання військової допомоги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE