Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині заплановані масові скорочення в РДА

На Тернопільщині заплановані масові скорочення в РДА

  • 4 Листопада, 2019
  • 4528 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у неділю ввечері скоротив граничну чисельність працівників райдержадміністрацій (РДА). Це зумовлене тим, що внаслідок реформи децентралізації функції РДА активно переходять до об’єднаних територіальних громад.

Рішення уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях.

Також міністри зобов’язали усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн гривень на рік.

Уряд планував скоротити штат районних державних адміністрацій на 18 449 позицій. Про це Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Поки в наших державних органах нормально не працюють канали внутрішньої комунікації, я хотів би в цьому пості звернутися до тих державних службовців, яких торкнеться така оптимізація. Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів”, – написав Дубілет.

За його словами, протягом останнього місяця була проведена велика робота по аналізу всіх функцій РДА.

“Всього в РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямками. Кожен з цих напрямків ми розклали на атоми. До обговорення ми залучили всі профільні міністерства, а також співробітників ОДА і РДА”, – зазначив Дубілет.

Також Дубілет назвав декілька принципів скорочення:

1. Частина функцій дублюються з об’єднаними територіальними громади (ОТГ).

“Ви знаєте, що зараз проходить процес децентралізації (який затягнувся). У тих регіонах, де ОТГ сформувалися хоча б частково, відбувається дублювання”, – пояснив Дубілет.

2. Частина функцій виявилися застарілими, невимірювальними та неефективними.

“Їх ми ліквідовуємо”, – додав він.

3. Частина функцій можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ).

4. Частина функцій об’єднуються.

У той же час у коментарях читачі закидають, що функції, які передадуться в ОТГ (сільські отг) належним чином не будуть реалізовуватись, оскільки в ОТГ брак кваліфікованих кадрів та спеціалістів. А ОДА, що отримають функції від реформованих РДА, належним чином не будуть виконувати їх, оскільки не володіють інформацією на місцях, а їздити з обласного центру в села ніхто не буде.

Читайте також: Новий очільник Тернопільщини: перший промах та «удільні князі» біля Ігоря Сопеля

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE