Politerno > Україна і світ > Скандал у “Слузі народу”: Дубінський поскаржився САП на двох нардепів “СН”

Скандал у “Слузі народу”: Дубінський поскаржився САП на двох нардепів “СН”

  • 5 Листопада, 2019
  • 1064 Переглядів
  • 0

Народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський дав свідчення у САП про факти звернення до нього двох нардепів “з вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro”.

Про це він сказав журналістам у вівторок перед будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає “Інетрфакс-Україна“.

“Я надав факти, і вони підтверджуються стенограмою засідання комітету, що до мене зверталися два депутати від партії “Слуга народу” Заблоцький і Мовчан із вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro. Я вважаю, що це може мати в собі корупційну складову”, – сказав він.

Дубінський зазначив, що заяву у нього прийняв особисто керівник САП Назар Холодницький. Нардеп у вівторок дає свідчення в НАБУ і САП.

Політик також повідомив, що звернувся до САП із вимогою перевірити факти, чи справді відбувалося листування його колеги з фракції Миколи Тищенка з пранкером, який видавав себе за генерального прокурора Руслана Рябошапку.

“Якщо пан Тищенко справді здійснював таку переписку і спілкувався з уявним генеральним прокурором Рябошапкою, і в нього є факти якоїсь незаконної діяльності в партії “Слуга народу”, то він (Тищенко – ред.) мав відповісти на запитання, які ставляться в зв’язку з цим листуванням”, – зазначив він.

Нагадаємо, Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, пройшов дослідження на детекторі брехні.

Це стало наслідком конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету податкової політики.

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що позафракційний нардеп Андрій Деркач і депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський зареєстрували проект постанови про створення ТСК з розслідування фактів міжнародної корупції вищих посадових осіб України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE