Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” пригрозив журналістам судом через розслідування про його цигарковий бізнес

“Слуга народу” пригрозив журналістам судом через розслідування про його цигарковий бізнес

  • 14 Листопада, 2019
  • 2374 Переглядів
  • 0

Нардеп з фракції “Слуга народу” Андрій Холодов погрожує судовим позовом журналістам програми “Схеми”, які знайшли зв’язок депутата з тютюновим бізнесом та його лобіювання у Раді правки для покращення бізнесу.

“Порада для Радіо Свобода щодо порушень, які вони виявили з чеками в точках продажу та щодо порушень у веденні бізнесу – зверніться, будь ласка, в правоохоронні органи з доказами, адже саме проти таких випадків ми зараз і ведемо боротьбу. Як і я звернусь до суду з позовом на Радіо Свобода за наклеп”, – написав Холодов на своїй Facebook-сторінці.

Також депутат заявив, що продав кіпрську компанію, на яку заведений цей бізнес, “іншому власнику” ще в 2018-му, втім не розповів, кому саме.

“Впущений факт продажу компанії. “Схеми” (навмисне чи ні) наплутали з датою продажу кіпрскої компанії іншому власнику, який довгий час просто не робив перереєстрацію адреси, що все їх розслідування зводить до нуля. Домовленість про продаж була ще в 2017-му, в 2018 з власників вийшли, що видно в реєстрі. Ще задовго до моєї політичної кар’єри і навіть (що важливо!!) контрактів, які зараз дійсні, за всіма тими мафами за конкурсом, про які йдеться в розслідуванні”, – написав депутат.

Водночас “Схеми” запевняють, що такі заяви Холодова не відповідають дійсності, адже журналісти не оминали цей факт у розслідуванні і нічого не плутали.

“З 2018 року родина Холодова справді переоформила бізнес на іншого власника, номінального. Засновником фірми Reineweg LTD, на яку записана мережа столичних кіосків, замість дружини Холодова став кіпріот Гіоргос Лантас – це юрист, який крім цього бізнесу фігурує також у майже сотні інших кіпрських компаній. При цьому, і після реєстрації на номінального власника фірма залишалась прописаною у маєтку Холодова в Лімасолі, аж до обрання його у Раду”, – зазначили журналісти.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” у своєму розслідуванні доводять, що народний депутат від “Слуги народу” Андрій Холодов відстоював свої інтереси, лобіюючи у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, так як пов’язаний з тютюновим бізнесом.

Читайте також: “Коаліція Зеленського і Порошенка”. Як Гончарук допоміг пришестю В’ятровича в Раду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE