Politerno > Україна і світ > Богдан на держслужбі систематично обходив антикорупційне законодавство – “Схеми” (Відео)

Богдан на держслужбі систематично обходив антикорупційне законодавство – “Схеми” (Відео)

  • 22 Листопада, 2019
  • 948 Переглядів
  • 0

Глава офісу президента Андрій Богдан перед президентськими виборами отримав акредитацію у ЦВК як журналіст телеканалу “1+1” і обходив антикорупційне законодавство на держслужбі за трьох різних президентів.

Про це йдеться у розслідуванні “Схем“.

“6 лютого 2019-го року, у розпал передвиборчої кампанії з обрання президента України, “Телевізійна служба новин “1+1” попросила акредитувати Богдана Андрія Йосиповича до Центральної виборчої комісії. Саме його прізвище було вказане першим у переліку з 15-х журналістів “ТСН” на акредитацію”.

Відзначається, що у ЦВК підтвердили, що дійсно акредитували Богдана від ТСН, проте матеріалів “журналіста” на офіційному сайті телеканалу “1+1” немає.

Журналісти намагалися з’ясувати у народного депутата Олександра Ткаченка, який у передвиборчий період очолював телеканал, чи був Богдан “журналістом” “1+1”.

Однак пригадати, чим Богдан займався на “1+1”, Ткаченко не зміг, але припустив, що він міг бути кореспондентом – позаштатним.

Журналісти звернулися до “1+1” з офіційним листом із запитаннями навіщо була потрібна акредитація в ЦВК для Богдана.

Зазначається, що  достеменно невідомо, чи скористався Богдан можливістю сходити у ЦВК у якості журналіста.

Крім того, глава Офісу президента поєднував кілька посад на державній службі, хоча це заборонено законодавством. 

Зокрема, Богдан працював Урядовим уповноваженим з питань антикорупції в уряді Азарова – при цьому не припиняючи адвокатської діяльності. Обіймав посаду заступника міністра за Віктора Ющенка – і в той же час був керівником приватної адвокатської фірми, а за часів Леоніда Кучми він був адвокатом – і одночасно помічником судді.

Зазначається, що це все заборонено низкою норм: закону про державну службу, антикорупційного законодавства, за імплементацію якого сам Богдан і відповідав за часів Януковича.

Нагадаємо, у квітні олігарх Ігор Коломойський визнав, що Андрій Богдан, який здійснював юридичний супровід кампанії на той час кандидата у президенти України Володимира Зеленського, є його особистим адвокатом.

Днями стало відомо, що глава ОП Андрій Богдан давав вказівку директору ДБР не чіпати НБУ і “Приватбанк” у зв’язку з приїздом в Україну місії МВФ, а також обговорював з ним провадження стосовно п’ятого екс-президента Петра Порошенка.

Керівник ДБР Роман Труба назвав записи, оприлюднені у Telegram-каналі “Трубу прорвало”, провокацією, але відмовився коментувати, чи там звучить саме його голос.

Президент Європейської Ради Дональд Туск на пресконференції в Загребі так прокоментував розмови Богдана з Трубою: “Коли влада використовує правосуддя проти опонентів – це трагедія для всієї країни”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE