Politerno > Україна і світ > НАБУ відкрило справу проти Геруса за заявою адвоката Ляшка

НАБУ відкрило справу проти Геруса за заявою адвоката Ляшка

  • 8 Січня, 2020
  • 1025 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро розслідує можливі зловживання народного депутата Андрія Геруса.

Про це пишуть “Українські новини“.

Повідомляється, що з вимогою відкрити справу проти нардепа до Вищого антикорупційний суду звернувся адвокат ексдепутата Олега Ляшка Елеонора Саловая. Тож НАБУ виконало рішення ВАКС. 

Соловая повідомила, що в діях голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг містяться ознаки складу кримінальних злочинів, передбачених ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Крім цього, адвокат зазначила, що держбюджетом, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики було завдано шкоди. Співробітники НАБУ завели кримінальне провадження згідно з рішенням суду 3 грудня.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року Ляшко і Герус побилися в аеропорту “Бориспіль”. “Радикал” звинуватив “слугу народу” в тому, що той відкрив імпорт електроенергії з країни-агресора Росії, чим зрадив національні інтереси України.

19 листопада Бориспільський міський районний суд відпустив Ляшка на поруки народних депутатів Вікторії Сюмар та Михайла Волинця. В прокуратурі встановили, що колишній народний депутат наніс тілесні ушкодження чинному депутату України у зв’язку з його державною діяльністю. У разі доведення провини колишньому народному депутату загрожує до семи років позбавлення волі.

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади представника президента у Кабінеті міністрів нардепа Андрія Геруса.

За неофіційною інформацією Андрія Геруса відносять до групи олігарха Ігоря Коломойського у фракції “Слуга народу”.

Про це ми згадували у статті “Контрабандисти проти коломойських, коломойські проти соросят. Хто з ким і навіщо воює всередині “Слуги народу”.

Читайте також: Скуті одним ланцюгом: Лещенко і Ляшко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE