Politerno > Україна і світ > Суд заарештував чотирьох організаторів заворушень у Нових Санжарах

Суд заарештував чотирьох організаторів заворушень у Нових Санжарах

  • 25 Лютого, 2020
  • 799 Переглядів
  • 0

За період обсервації в Нових Санжарах Полтавської області з 21 по 25 лютого було складено 15 адміністративних протоколів, 6 з яких по відношенню до людей, що перебували в стані алкогольного сп’яніння. 

Про це повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко.

“Поки тут відбувається обсервация, складено 15 адміністративних протоколів. З них, на жаль, 4 за перебування в нетверезому стані за кермом… Те ж стосується нетверезого стану в громадських місцях, теж 2 протоколи по цій адміністративній статті”, – повідомив Варченко.

Він також зазначив, що стосується подій 20 лютого, для місцевих було звичним сідати за кермо в нетверезому стані, однак від цієї звички новосанжарці і жителі Полтавської області будуть “поступово, але дуже швидко позбавлятися”.

За його словами, суд обере запобіжний захід у відношенні громадян, підозрюваних в організації масових заворушень в Нових Санжарах Полтавської області.

“Сьогодні в суд направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у відношенні осіб, які звинувачуються і отримали підозри в організації масових заворушень по ст. 294 ККУ. Вони будуть розглянуті полтавським судом, і буде прийнято рішення щодо запобіжного заходу”, – заявив Варченко.

Він також зазначив, що станом на 25 лютого 6 осіб отримали підозри. У тому числі вручено підозру по ст. 345 ККУ (погроза або насильство у бік співробітника правоохоронного органу). Справа стосується новосанжарця, який сів в авто і намагався наїхати на працівника Нацгвардії.

Ще п’ять громадян, справи яких полтавський суд розгляне і обере заходи, отримали підозри по ст. 294 ККУ (організація масових заворушень). Санкція цієї статті передбачає 5-8 років позбавлення волі.

Засідання суду відбудеться у вівторок, 25 лютого. Представники МВС проситимуть про утримання підозрюваних під вартою на період слідства.

Тим часом, як повідомив УНН начальник відділу комунікації ГУ НП в Полтавській області Юрій Сулаєв, Жовтневий районний суд Полтави вже відправив під варту чотирьох осіб, які підозрюються в організації масових заворушень під час протестів проти розміщення евакуйованих з Уханя громадян в Нових Санжарах у Полтавській області. 

“Чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб”, – сказав Сулаєв.

Він зазначив, що зараз поліція з’ясовує місце перебування п’ятого підозрюваного, адже за адресою місця проживання його не було. За словами Сулаєва, всім п’ятьом підозрюваним загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, місцеві мешканці, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу.

Правоохоронці відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр.

Люди палили шини та дрова на під’їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

Попри протести місцевих жителів автобуси з евакуйованими з Уханя українцями заїхали на територію санаторію в Нових Санжарах на Полтавщині.

Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронця у Нових Санжарах на Полтавщині.

Читайте також: Скалецька, перебуваючи в Нових Санжарах, вперше зустрілася з евакуйованими (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE