Politerno > Україна і світ > Цієї весни точно треба саджати – Корнієнко

Цієї весни точно треба саджати – Корнієнко

  • 2 Березня, 2020
  • 777 Переглядів
  • 0

Цієї весни точно треба почати посадки, як цього президент Володимир Зеленський і його партія обіцяли під час передвиборчих перегонів.

Про це голова партії “Слуга народу” і заступник голови однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко заявив на погоджувальній раді 2 березня.

“Щодо загально політичної ситуації. Дійсно, прийшла весна, багато людей очікує посадок, які ми обіцяли в минулому році. Зрозуміло, що минулої весни ми просто б не встигли це зробити. Цієї весни точно це треба буде робити”, – сказав Корнієнко.

Саме тому, за його словами, дуже важливо 4 березня “провести дуже серйозну розмову” з очільниками правоохоронних органів.

Корнієнко додав, що в першу чергу треба з’ясувати у керівника Офісу генпрокурора Руслана Рябошапки, чому реформа прокуратури “заважає висувати конкретні підозри”.

Також, за його словами, має бути “розмова непроста з Національним антикорупційним бюро, яке довго розповідало протягом останніх 5 років, що їм заважає відсутність політичної волі”.

Корнієнко нагадав, що президент змінився, політична воля змінилась, а роботи НАБУ все одно не видно, тому “треба піднімати конкретні питання, як цю роботу налагодити”.

Політик додав, що є питання і до очільників МВС, СБУ і ДБР – зокрема, щодо “поточної діяльності розслідування тих резонансних справ, які у всіх на слуху”.

За словами Корнієнка, наразі спільне завдання усіх “зробити так, щоб справедливість у країні почала відновлюватись – у формі посадок, не у формі посадок, але щоб люди бачили конкретний результат роботи правоохоронної системи”.

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання ВР, на якому можуть розглянути питання щодо уряду.

Верховна Рада збереться о 16 годині 4 березня.

За інформацією джерел в Офісі президента, на позачерговому засіданні ВР, скоріш за все, відбудеться голосування за відставку прем’єра Олексія Гончарука.

Як повідомлялось, олігарх Ігор Коломойський розлютився через рішення Гончарука про зміну керівництва трьох енергокомпаній і Центренерго.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський нібито під примусом Коломойського 4 березня відправить у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Згодом апарат ВР оприлюднив порядок денний позачергового пленарного засідання, ще зазначено, що 4 березня серед іншого планується розгляд  питань про Кабінет міністрів та діяльність силовиків у сфері подолання корупції та зміцнення правопорядку.

3 березня Конституційний суд продовжить розгляд скарги щодо закону “Про очищення влади”, згідно якого низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у його зустрічі в ресторані з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком не було нічого особливого, а на питання про можливий конфлікт з Ігорем Коломойський через зміну гендиректора “Центренерго”, Гончарук сказав, що рішення про нового керівника прийнято і буде втілено в життя.

Читайте також: “Абирвалг” від “слуг народу”: найгучніші ляпи соратників Зеленського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE